Wat is een zonneboiler?

Bent u zich aan het oriënteren om een zonneboiler te kopen? Laten we dan eerst antwoord geven op de vraag: wat is een zonneboiler? Een zonneboiler is een installatie dat  zonlicht gebruikt om water in een boiler te verwarmen via zonnecollectoren op uw dak. Een zonneboiler is hierdoor een duurzame oplossing om uw tapwater te verwarmen en eventueel zelfs uw woning bij te verwarmen.

> Lees meer over de werking van een zonneboiler

Wat kost een zonneboiler?

Overweegt u om een zonneboiler te kopen, dan bent u uiteraard benieuwd naar de kosten van een zonneboiler. Echter kunnen we daar geen eenduidig antwoord op geven. De gewenste watercapaciteit en het aantal zonnecollectoren dat nodig is om het water te verwarmen, bepalen voor een groot deel de kosten van de zonneboiler. Ook andere factoren, zoals het type zonneboiler, benodigd aansluitmateriaal en eventuele aanpassingen aan de woning, kunnen de totale kosten van de zonneboiler verder beïnvloeden. De prijs van een zonneboiler bij de Saman Groep ligt circa tussen de € 2.000 en € 6.500, afhankelijk van het type installatie.

Besparing en terugverdientijd zonneboiler

De gemiddelde levensduur van een zonneboilerinstallatie ligt rond de 25 jaar. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd van een zonneboilerinstallatie tussen de 10 en 15 jaar. Daarna levert de zonneboiler u nog meer geld op. Door de steeds verder stijgende kosten voor gas, wordt het kopen van een zonneboiler steeds interessanter. Ook de terugverdientijd van de zonneboiler. wordt daardoor korter. Een standaard zonneboiler bespaart maximaal 60% van het energieverbruik voor warm tapwater. Zo bespaart u met een zonneboiler dus 60% van de energiekosten die anders nodig zijn om het water te verwarmen. Een gemiddeld huishouden bespaart op deze manier jaarlijks ongeveer 200 m³ aardgas, of € 150. Vervangt de zonneboiler geen gasketel, maar een elektrische boiler, dan is de gemiddelde besparing groter. In dat geval bespaart u zo’n 800 kWh, of ruim € 200 per jaar.

Ontzettend duurzaam

Wellicht denkt u nu; interessant verhaal, maar voor de productie van een zonneboiler zijn toch ook fossiele brandstoffen nodig? Dat klopt. Toch weegt het verbruik tijdens de productie niet op tegen de energiebesparing uit fossiele brandstoffen en kostenbesparing die een zonneboiler oplevert. In één jaar tijd produceert een gemiddelde zonneboiler namelijk net zoveel energie als er nodig is om één boiler te maken. Tijdens de rest van de levensduur van de installatie is iedere m³ aan gasbesparing winst voor het milieu én uw energiekosten. Een zonneboiler levert een interessant rendement op en is ontzettend duurzaam. 

Subsidie op zonneboiler in bestaande bouw

De investering in een zonneboiler is nu nog extra aantrekkelijk. U ontvangt namelijk onder voorwaarden een interessante subsidie (ISDE) van tussen de € 500 en € 2.300 op de zonneboiler. Daardoor nemen de kosten flink af. Met deze subsidie stimuleert de overheid dat Nederlandse bestaande woningen en bedrijven minder door gas worden verwarmd, maar meer door duurzame warmte, zoals met een zonneboiler. Hierdoor kan energie worden bespaard en de CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Zo stimuleert de overheid het gebruik van duurzame energie en bespaart u op uw energierekening.

Meer informatie HRSolar zonneboiler kopen

Al sinds 2004 geeft de Saman Groep energie met producten waarmee de samenleving over kan gaan op duurzame energie. Wilt u meer informatie over het kopen van een zonneboiler, de kosten en opbrengsten, of wilt u een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende offerte zonneboiler aanvragen