10 oktober 2023

Offertes vergelijken doe je zo!

De markt van duurzame installaties bestaat uit vele aanbieders, zowel online als offline. Voor jou als consument zijn er steeds meer partijen beschikbaar die bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen installeren. Iedereen claimt de beste of goedkoopste te zijn en dat maakt de keuze voor jou niet gemakkelijk. Maar, waar moet jij eigenlijk op letten wanneer je het aanbod van diverse aanbieders vergelijkt?

Wij bieden jou een checklist aan om door te lopen zodat jij kiest voor de juiste aanbieder voor jouw situatie:

Checklist offerte vergelijken:

 1. Voordat je een offerte ontvangt komt er vaak een adviseur ter plekke om jouw situatie te bekijken is dit advies ter plaatse gratis of betaald? De kosten van een advies variëren van € 0 tot circa € 200.

 2. Stel, je hebt de offerte al ontvangen. Gaat het bij alle partijen om hetzelfde product? Het is belangrijk om na te gaan of het exact dezelfde installatie betreft. Is het hetzelfde merk, heeft de installatie evenveel vermogen?

 3. Ook niet onbelangrijk is de prijs. Wordt de prijs op dezelfde manier weergegeven? Kijk eens naar de volgende punten: – Is de prijs inclusief BTW bij beide partijen? – In het geval van subsidie; is de subsidie al van de getoonde prijs afgetrokken of nog niet? – Wordt de subsidie aanvraag ook voor jou afgehandeld of moet je dit zelf nog doen? – Is de prijs in- of exclusief montage van de installatie? – Wat zijn de voorwaarden van de montage? – Zijn alle aansluitmaterialen inbegrepen?

 4. Zijn de monteurs gecertificeerd? En is de aanbieder aangesloten bij een brancheorganisatie? Vaak zijn er dan regels waar de aanbieder zich aan moet houden wat je meer zekerheid geeft op een goed werkende en veilige installatie.

 5. Hoe zit het met de levertijd? Wellicht is het voor jou van belang om voor een bepaalde datum alles te hebben afgerond. Kunnen beide partijen dit op tijd organiseren voor je?

 6. Wanneer dien je de aankoop betaald te hebben? Is dit al voor levering of pas na levering zodra alles werkt en gereed is?

 7. Ontvang je dezelfde garanties bij beide partijen? Stel, de ene leverancier geeft je de beste prijs en 10 jaar garantie. Het kan zijn dat de andere aanbieder een hogere prijs hanteert, maar je 25 jaar garantie ontvangt. Op de lange termijn kan het dan verstandiger zijn om voor de duurdere offerte te kiezen.

 8. Is er na de plaatsing van de installatie nog een mogelijkheid om ook het onderhoud uit te besteden? Of doe je dit liever zelf?

 9. Misschien wel het allerbelangrijkste: welk gevoel heb jij bij de aanbieder en hoeveel vertrouwen hebben zij jou tot nu toe gegeven? Zoek eventueel online naar reviews om dit gevoel bevestigd te zien.

De meeste aankopen doet men met gevoel. Vaak ook bij de grotere investeringen zoals zonnepanelen. In vele gevallen doe je er goed aan om jouw gevoel te volgen. Maar bij een ingewikkeldere aankoop is het ook enorm belangrijk om appels met appels te vergelijken. Zo weet je uiteindelijk zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

 • Al ruim 100 jaar ervaring

 • Al 60.000 klanten gingen jou voor

 • 24/7 support en storingsdienst

 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *