3 februari 2023

Een elektrische cv-ketel versus een cv-ketel op gas

Wat is een elektrische cv-ketel?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een elektrische ketel precies? Eigenlijk werkt deze hetzelfde als een gewone cv-ketel op gas alleen dan wordt de energie niet opgewekt via gas, maar via stroom.

Je stroomverbruik gaat hiermee aardig omhoog, omdat er meer stroom nodig is dan gas om dezelfde hoeveelheid energie te creëren. Een elektrische cv-ketel zorgt alleen voor verwarming van jouw woning en niet voor warm tapwater. Wil je dit? Dan zul je een boiler toe moeten voegen aan jouw installatie.

De voordelen van een elektrische cv-ketel

De elektrische cv-ketel is gemakkelijk te plaatsen en werkt zowel met radiatoren als vloerverwarming. Ook is de losse installatie redelijk voordelig en heb je geen gasaansluiting meer nodig.

Het verzorgt geen warm water, maar wel de verwarming van je woning. Je draagt dus bij aan een duurzame wereld. Moeten we onze gasgestookte cv-ketels dan nu vervangen voor een elektrische?

De nadelen van een elektrische cv-ketel

Nee, de elektrische cv-ketel heeft ook een aantal nadelen. De elektrische cv-ketel vraagt een even goed geisoleerde woning als een volledig elektrische of hybride warmtepomp. Als je jouw ketel op gas wil vervangen is een warmtepomp een betere optie, al helemaal in combinatie met zonnepanelen en duurzame energie.

Ook verwarmt de elektrische cv-ketel jouw tapwater niet. Hiervoor is een boiler benodigd. Om de installatie te laten werken heb je een drie fase aansluiting nodig.

Wil je elektrisch verwarmen? Dan raden wij je aan om met één van onze specialisten in gesprek te gaan. Naar verwachting haal je een veel hoger rendement uit een warmtepomp of een nieuwe cv-ketel op aardgas.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *