10 augustus 2023

Saman Groep en LuxImprove slaan de handen ineen voor verduurzaming van bedrijven

De regels vanuit de overheid op het gebied van verduurzaming worden ook voor bedrijfspanden steeds strenger. Om de verduurzaming van bedrijfspanden een boost te geven, slaan Saman Groep en LuxImprove de handen ineen. Met led-verlichting én een duurzaam klimaatsysteem zitten bedrijven al snel binnen de normen van de overheid.

ZIERIKZEE - Sinds 1 januari dit jaar mogen kantoorpanden groter dan 100m2 alleen nog gebruikt worden wanneer zij ten minste energielabel C hebben. Gemeenten gaan hierop handhaven en mogen het kantoorpand sluiten wanneer de ondernemer hieraan niet voldoet. Naar verwachting voldoet 50% van de ondernemers die binnen de regeling vallen nog niet aan de gestelde norm of hebben ze helemaal geen energielabel. Ook zijn grote bedrijven met meer dan 250 Fte verplicht periodiek een energie audit uit te laten voeren. Hiermee krijgt het bedrijf inzicht in de energiestromen en ontvangt het een voorstel met energiebesparende maartregelen. Verdient de maatregel zichzelf binnen vijf jaar terug? Dan is het bedrijf zelfs verplicht om de maatregel uit te voeren.

Zowel de Saman Groep als LuxImprove dragen voor vele bedrijven bij aan het verduurzamen van het bedrijfspand. De Saman Groep doet dit via duurzame klimaatsystemen en zonne-energie en LuxImprove doet dit via led-verlichting. Door de samenwerking op te zoeken, worden bedrijven die een duurzame stap zetten ontzorgt. Bovendien worden zij ook gemotiveerd om de mogelijkheden bij de partner te onderzoeken. Door samen te werken, vergroten de Saman Groep en LuxImprove het effect op de energietransitie en helpen zij ondernemers om te besparen.

Saman Groep

De Saman Groep is een totaalinstallateur van duurzame en comfortabele oplossingen met vestigingen in Breda, Barendrecht en Zierikzee. Sinds 2004 ligt de focus op het bereikbaar maken van duurzame energie in Zuidwest-Nederland. Van zonnepanelen en warmtepompen tot elektrische laadstations, zonneboilers en warmtepompboilers. Door al vroeg in te spelen op de energietransitie, werd een enorme groei voor de organisatie mogelijk. Inmiddels heeft de Saman Groep ruim 300 collega’s in dienst.

LuxImprove

Van plan tot realisatie gaat LuxImprove als totaalontzorger oplossingsgericht te werk in alle facetten van licht en beleving, waarbij de klantwens altijd centraal staat. LuxImprove combineert de inzet van duurzame (licht)oplossingen met een totaalaanpak die rekening houdt met comfort, sfeer en veiligheid. Dit zorgt uiteindelijk niet alleen voor een lager energieverbruik, maar ook voor een verbetering van de prestaties en de totaalbeleving.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt