1 december 2023

Meerdere ruimten koelen met een multi split airco? Zo werkt het!

In heel veel woningen zie je tegenwoordig een airco hangen. Dat begrijpen wij wel! Een airco is namelijk perfect om het klimaat van iedere ruimte apart in te stellen. Maar, wist je ook dat een airco meerdere ruimtes kan bedienen? Bovendien kan dit gewoon met één buitendeel. We vertellen je in dit artikel wat je wil weten over de multi split airco.

Wat is een multi split airco?

Een multi split airco is een airco bestaande uit één buitendeel en meerdere binnendelen. Het buitendeel staat bijvoorbeeld op jouw platte garagedak en de binnendelen heb je verspreid over diverse ruimtes zoals jouw slaapkamer, woonkamer en thuiskantoor.

Het grootste voordeel van een multi split airco is dat je buiten geen extra ruimte kwijt bent. Je plaatst namelijk nog steeds maar één buitenunit. Een ander voordeel hiervan is dat het voordeliger is wanneer je maar één buitenunit nodig hebt in plaats van meerdere.

Profiteer nu van € 300 korting op de Daikin Sensira airco, op=op!

Dit is een multi split airco wel

Een multi split airco is een mooi systeem, maar het is niet voor iedereen de beste oplossing. We zetten eerst op een rijtje wat de multi split airco wél kan;

1. Meerdere ruimtes los van elkaar koelen of verwarmen

Werk je veel thuis? Dan kan het zijn dat dit de enige ruimte is die je gedurende kantooruren warm wilt houden. Hier is een airco perfect voor. Ga je naar bed, dan zorgt de volgende binnenunit voor een comfortabel klimaat in jouw slaapkamer en het klimaat op jouw thuiswerkplek hoef je dan niet meer bij te houden.

2. Eén buitenunit voor meerdere binnenunits

Buiten hang je één buitenunit op waar al jouw binnenunits op aangesloten kunnen worden. Er zit natuurlijk wel een grens aan, maar in de meeste situaties is twee of drie binnenunits voldoende.

Dit is een multi split airco niet

Een multi split airco is niet voor iedere situatie de oplossing. Daarom zetten we ook op een rijtje wat een multi split airco niet kan;

1. Je water verwarmen

Met meerdere binnenunits kun je een groot deel van de radiatoren erg laag of uit zetten wanneer je de airco gebruikt om te verwarmen. Maar, een airco verwarm geen tapwater. Dus ga je douchen, dan zal de cv-ketel jouw water gewoon nog met gas moeten verwarmen.

Airco in combinatie met zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen op je dak of ben je van plan deze aan te schaffen? Dit is een hele goede combinatie met een airco! Je gebruikt dan jouw eigen groene stroom om jouw woning met een airco te koelen en verwarmen. De energie uit de zonnepanelen wordt dan direct door jouw airco gebruikt. Je hoeft dan geen energie van jouw energieleverancier af te nemen. Wist je dat drie zonnepanelen gemiddeld al genoeg is om een airco met 1 binnenunit te laten draaien? Een airco is dus niet alleen comfortabel, je kan er ook flink mee besparen op jouw energierekening.

Jouw huis koelen met een Daikin multi split airco

De Saman Groep installeert als erkend STEK installateur (multi) split unit airco’s van Daikin in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant. Wens je meer informatie over de mogelijkheden om jouw huis te koelen met een airco? Vraag via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte en adviesgesprek aan!

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *