21 maart 2023

Een thuisbatterij in jouw woning? Zo werkt dat!

Met het afbouwen van de salderingsregeling in het vooruitzicht zien we dat de vraag naar een accu voor zonnepanelen enorm toeneemt. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om de opgewekte zonnestroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken en niet terug te leveren aan het energienet.

Een thuisaccu is echter wel een grote installatie. Dat is al één van de dingen die je moet meenemen wanneer je overweegt om een thuisaccu te kopen. We zetten voor je op een rijtje waar je allemaal aan moet denken.

#1 Jouw zonnepaneleninstallatie

Het fijne is dat de thuisbatterij met ieder merk zonnepanelen of omvormer gecombineerd kan worden. De thuisbatterij wordt namelijk niet direct verbonden aan jouw zonnepanelen, maar via de meterkast met een eigen omvormer.

#2 Het moment van plaatsing

De thuisbatterij kan tegelijk geplaatst worden met de zonnepanelen, maar ook achteraf. Dus heb je al vijf jaar zonnepanelen en wil je nu een accu voor je zonnepanelen? Geen probleem!

#3 Zo ziet jouw woning eruit

Eigenlijk zijn er aan de woning zelf geen vereisten. Wel moet de meterkast up-to-date zijn, maar als dit niet het geval is, lossen we dat moeiteloos voor je op. Of je nu 1-fase of 3-fase hebt, onze adviseurs kijken samen naar de beste oplossing voor jou.

#4 De locatie van de thuisbatterij

Let er wel op dat een thuisbatterij aardig wat ruimte inneemt en een behoorlijk gewicht heeft. De 15 kW variant weegt circa 164 kg, daarom heb je een geschikte plaats nodig om deze te monteren. Je hebt dus wel ruimte nodig om de thuisbatterij te plaatsen.

De thuisbatterij van 10 kW is 67 cm breed, 96 cm hoog en 15 cm diep. Ook komt er een extra omvormer te hangen tussen de meterkast en de thuisbatterij.

#5 De energieopslag

Wist je dat je de opgeslagen stroom enkele dagen kunt bewaren? Het is dus niet zo dat de opgewekte stroom maandenlang in de accu kan blijven.

Waarom een thuisbatterij kopen?

Ook zonder zonnepanelen kun je geld besparen met een thuisbatterij. Hoe je dat doet? Met een dynamisch energiecontract waarbij de prijzen variëren per uur. Hierdoor kun jij energie op het juiste moment inkopen. Allereerst moet je jouw eigen verbruik leren kennen. Op basis hiervan kun je jouw thuisaccu optimaal instellen. Doordat de energietarieven fluctueren, kun je hieraan geld verdienen. Dit levert een groot voordeel op voor jou.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *