11 augustus 2023

Vanaf 2023 geen btw meer op zonnepanelen

De overheid stimuleert het opwekken van duurzame energie op diverse manieren. Eén van die manieren is dat men tot 2023 de btw op zonnepanelen terug kon vragen. Je ontving het btw-bedrag dan achteraf terug op jouw rekening. Anno 2023 is dit veranderd naar een btw-nultarief voor zonnepanelen.

Zo werkte te btw van zonnepanelen tot 2023

Tot 2023 was het zo dat men na het aankopen van de zonnepanelen, de btw terug kon vragen. De Saman Groep nam dit proces volledig voor je uithanden. Om de administratieve rompslomp weg te halen en het voor particuliere woningeigenaren nog aantrekkelijker te maken om voor zonnepanelen te kiezen, is het btw-tarief op zonnepanelen nu 0%. Samen gaan we voor duurzaam!

Zo werkt de btw van zonnepanelen vanaf 2023

Omdat vele woningeigenaren geen gebruikmaakten van de teruggave en de investering van zonnepanelen een drempel opwierp om te kiezen voor zonnepanelen, introduceert de overheid vanaf 2023 een btw-nultarief op zonnepanelen. De btw op zonnepanelen is vanaf 2023 aangepast naar 0%. Maar, is dat voor iedereen zo?

Wanneer geldt het btw-nultarief wel en niet

btw-nultarief wel van toepassing

✓ Factuurdatum is in 2023

✓ Plaatsing op of bij een woning

✓ Geldig op materialen en plaatsing

✓ Doe-het-zelf of door een installateur

 

btw-nultarief niet van toepassing

✘ Niet geldig op huren van het systeem

✘Niet geldig op andere duurzame installaties

✘Niet geldig op versteviging van bouwkundige constructies

✘ Niet geldig op indaksystemen voor nieuwbouwwoningen

 

Twijfel je of jouw pand een woning is? Dit controleer je hier.

De prijzen zijn vanaf 1 januari 2023 gedaald en de administratieve handelingen verdwenen. Het nultarief is geldig voor particulieren en zakelijke klanten, mits de zonnepanelen op of bij een woning worden geplaatst. Wil jij zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Onze adviseurs vertellen je graag op welke subsidies je dan aanspraak kunt maken. Het nultarief is alleen van toepassing op zonnepanelen. Voor bijvoorbeeld warmtepompen en thuisbatterijen blijft de 21% btw van toepassing. Ook op verhuur is het nultarief niet van toepassing evenals andere zaken welke niet noodzakelijk zijn voor het functioneren, denk hierbij aan vogelwering, infrezen van bekabeling etc. Het nutltarief is wel van toepassing op de noodzakelijke dingen zoals het inslijpen van dakpannen of een uitbreiding op jouw bestaande zonnepanelen.

Jouw eigen zonnepanelen

Heb jij al in 2022 een factuur ontvangen voor jouw zonnepanelen? Geen zorgen, de Saman Groep vraagt de btw nog steeds kosteloos voor je terug. Is jouw factuur uit 2023, dan staat de btw er vanzelf al niet meer op. Wil jij ook zonnepanelen? Vraag direct jouw offerte aan!

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *