6 december 2023

Waarom een nieuwe cv-ketel toch een goed idee is

Gratis Comfort Touch thermostaat bij een Intergas cv-ketel!

Elke dag is het nog een gesprekspunt: de energierekening. De stijgende energieprijzen raken ons allemaal en daarom zijn we actiever dan ooit bezig met onze energievoorziening.  Een warmtepomp is een goede oplossing voor een gasvrij huis. Het nadeel is echter dat warmtepompen momenteel moeilijk verkrijgbaar zijn. Ook zien we door heel Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Daardoor zijn de doorlooptijden voor de montage van een warmtepomp ook enorm opgelopen. Tot slot hebben leveranciers moeite om voldoende warmtepompen te leveren. Daarom loont het om alternatieven te overwegen om toch energie te besparen, zoals een cv-ketel. We horen je denken; een cv-ketel?! Jazeker! In dit blog leggen we uit waarom een cv-ketel toch interessant is om energie te besparen.

Een nieuwe cv-ketel is de eerste stap

Met een nieuwe cv-ketel ben je klaar voor de toekomst. Veel huizen zijn namelijk niet geschikt voor een all-electric warmtepomp, maar wel voor een hybride warmtepomp. Door nu jouw cv-ketel te vervangen bespaar je dus enerzijds gas en anderzijds is jouw woning klaar voor de hybride warmtepomp. Als de markt stabiliseert kun jij dus een stuk sneller (en goedkoper) de overstap maken naar een hybride warmtepomp.

De voordelen van een nieuwe cv-ketel

  • Een nieuwe cv-ketel is een stuk zuiniger dan een verouderd model. Je kan tot wel 15% besparen op jouw gasrekening.

  • Al onze cv-ketels zijn hybrid-ready. Dit betekent dat je de nieuwe cv-ketel altijd kan uitbreiden met een hybride warmtepomp.

De toekomst van de cv-ketel

Op de lange termijn blijf je flexibel met een cv-ketel. Onze cv-ketels zijn namelijk hybrid ready. Dat wil zeggen dat de cv-ketel op ieder gewenst moment uitgebreid kan worden met een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp werkt dan samen met jouw bestaande cv-ketel. Het buitendeel onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in duurzame verwarming van jouw woning. Op die manier bespaar je tot 70% op jouw gasverbruik. Deze stap kun je zetten zodra jij er klaar voor bent.

Wil jij advies over jouw mogelijkheden?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden in jouw energievoorziening en waarom een cv-ketel toch een prima investering is? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *