InstallQ en erkend leerbedrijf

De Saman Groep is InstallQ erkend installateur. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare en veilige installatie. Daarnaast is de Saman Groep ook een erkend leerbedrijf en beschikt de Saman Groep over vele certificeringen.

InstallQ installateur

Als InstallQ erkend installateur voldoet de Saman Groep aan de normen en eisen van een erkenningsregeling. De belangrijkste eisen hebben betrekking op kennis, meetapparatuur en gereedschappen. Ook zijn er opleidingseisen vastgesteld en normen voor het gereedschap waarover de Saman Groep moet beschikken. Regelmatig wordt getoetst of de installaties van ons als erkend InstallQ installateur voldoen aan de eisen.

Veilige installaties

InstallQ is een onafhankelijk keurmerk dat de aanleg van veilige installaties bevordert. Als onafhankelijk keurmerk beheert InstallQ de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gastechnische en waterinstallateurs. Ook beheert InstallQ de erkenningsregelingen voor installateurs van duurzame energie installaties en voor veiligheidsinspecties. Wanneer je kiest voor een InstallQ erkend installateur, dan kies je voor de volgende zekerheden:

  • Kwaliteit en veiligheid

  • Gediplomeerde vakmannen

  • Gecertificeerd installateur

  • Steeksproefgewijze controle

CO- gecertificeerd installatiebedrijf

Als CO- gecertificeerd installatiebedrijf voldoet de Saman Groep aan de kwaliteits- en veiligheidseisen voor het installeren en onderhouden van gas- en cv-installaties.

Met deze certificering beschikken wij over de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur om de installaties veilig en efficiënt te installeren en te onderhouden.

Deze strenge eisen zijn belangrijk omdat gas- en cv-installaties grote risico’s kunnen opleveren als ze niet correct geïnstalleerd of onderhouden worden. Onjuiste installaties kunnen leiden tot gaslekkages, brandgevaar of andere gevaren voor de gezondheid en veiligheid. Met deze certificering voldoet de Saman Groep aan deze strenge eisen om deze risico’s te minimaliseren.

Erkend leerbedrijf

De Saman Groep is een erkend leerbedrijf. Dankzij deze erkenning mogen wij onszelf met trots een erkend leerbedrijf noemen! Het geeft aan dat we mbo-studenten opleiden.

De Saman Groep leidt niet alleen schoolverlaters op, maar ook gemotiveerde zij-instromers die een carriereswitch willen maken. Je kunt een opleiding volgen tot bijvoorbeeld elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker. Meer weten over de Saman Academie? Klik hier!

Gecertificeerd installateur

De Saman Groep is op alle belangrijke fronten voorzien van de juiste certificering. De certificeringen variëren van kwaliteit en veiligheid tot de permissie om met bepaalde stoffen en installaties te mogen werken.