6 oktober 2023

Alles over de gasketelwet

Op 1 april 2023 ging de gasketelwet dan echt van start. Vanaf dat moment mogen alleen nog gecertificeerde bedrijven en monteurs werkzaamheden verrichten aan een gasverbrandingstoestel zoals een cv-ketel. We snappen dat dit vragen oproept en beantwoorden ze graag voor je.

Wat is de gasketelwet?

Laten we bij het begin beginnen, wat is de gasketelwet? De gasketelwet zegt dat er vanaf 1 april 2023 alleen nog maar gecertificeerde bedrijven en monteurs aan een gasverbrandingstoestel mogen werken. Denk hierbij aan cv-ketels, maar bijvoorbeeld ook aan geisers.

De gasketelwet is ingesteld om de veiligheid van gasgestookte installaties te verhogen. Door goed om te gaan met de installatie is de kans op lekkage van koolmonoxide minimaal. Lekkage van koolmonoxide is schadelijk en kan zelfs leiden tot overlijden. De gasketelwet moet dit risico behoorlijk verkleinen.

Wat mag ik zelf nog doen aan mijn cv-ketel zonder co-vrij-certificaat?

De gasketelwet zegt dat je zelf geen cv-ketels meer mag plaatsen of repareren zonder CO-vrij-certificering. Natuurlijk mag je jouw cv-ketel nog wel zelf bijvullen om de waterdruk op peil te houden. Hiervoor hebben we een handige video die je vertelt hoe je dit zelf kunt doen.

Wat mag de Saman Groep nu doen aan mijn cv-ketel met co-vrij-certificaat?

De Saman Groep is als bedrijf gecertificeerd en heeft al haar monteurs het CO-vrij-certificaat laten behalen. De Saman Groep mag dus jouw cv-ketel plaatsen en repareren. Op de volgende link vind je onze onderhoudscontracten. Je vindt de gecertificeerde bedrijven op deze link.

Toe aan een nieuwe cv-ketel?

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Dan kan de Saman Groep deze dus veilig voor jou plaatsen als erkend cv-ketel installateur.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Kies je product(en) *