31 augustus 2023

De beste cv-ketel voor jou kiezen, zo doe je dat

We horen het steeds meer om ons heen; verduurzaming. En dan met name voor de verwarming van je woning en het stroomverbruik in je woning. Het merendeel van Nederland wordt nog verwarmd met de vertrouwde cv-ketel. Maar de verduurzaming gaat hard. Vanaf 2026 is er zelfs het plan om helemaal geen cv-ketels meer te verkopen. Toch vinden wij de cv-ketel nog een goede investering. Wij vertellen je hoe je de beste cv-ketel voor jou kiest.

De grote voordelen van een cv-ketel

We zijn allemaal bekend met de cv-ketel en ervaren dit als een betrouwbare en betaalbare installatie. Wist je dat je met een nieuwe cv-ketel ook bespaart? Stel je voor dat jouw huidige cv-ketel ouder is dan 12 jaar en je deze vervangt voor een nieuw model, loopt jouw besparing op tot 15%. Dat is in deze tijd mooi meegenomen. Bovendien bevorder je jouw comfort met een nieuwe cv-ketel.

De toekomst van de cv-ketel

Op de lange termijn blijf je flexibel met een cv-ketel. Onze cv-ketels zijn namelijk hybrid ready. Dat wil zeggen dat de cv-ketel op ieder gewenst moment uitgebreid kan worden met een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp werkt dan samen met jouw bestaande cv-ketel. Het buitendeel onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in duurzame verwarming van jouw woning. Op die manier bespaar je tot 70% op jouw gasverbruik. Deze stap kun je zetten zodra jij er klaar voor bent.

Kies jouw CW-waarde

Nu je weet waarom een cv-ketel een prima keuze is, vertellen we je meer over de types. Tegenwoordig kennen we alleen nog maar cv-ketel met hoog rendement. Wel hebben cv-ketels verschillende CW-waardes. Met waarde 3 kun je bijvoorbeeld op één plek warm water pakken. Met een waarde van 5 kun je op twee plekken tegelijk warm water pakken. Heb je een waterbesparende douchekop? Grote kans dat CW3 of CW4 voor jou prima is. Heb je een grote regendouche? Dan is CW5 een betere keuze voor jou. De CW-waarde varieert tussen 3, 4 en 5 en heeft dus vooral te maken met jouw eigen waterverbruik.

CW3

CW4

CW5

Meest gekozen door huishoudens met 1-2 personen

Meest gekozen door huishoudens met 2-4 personen

Meest gekozen door huishoudens met 4-6 personen

Bad van 100 liter vol in 12 minuten

Bad van 100 liter vol in 11 minuten

Bad van 100 liter vol in 6 minuten

10 liter water van 40° Celsius per minuut

12,5 liter water van 40° Celsius per minuut

15 liter water van 40° Celsius per minuut

Tegelijkertijd warm water is niet mogelijk

Tegelijkertijd warm water is beperkt mogelijk

Tegelijkertijd warm water is mogelijk

Kies jouw merk cv-ketel

De Saman Groep verkoopt diverse A-merken cv-ketels zoals Intergas, Nefit en Remeha. Vaak kiest men het merk op basis van gevoel. Alle drie deze merken functioneren namelijk prima. Doorgaans kies je voor het merk waar jij de beste ervaring mee hebt.

Wil je kiezen op basis van gedegen onderzoek? Dan kies je voor de Intergas Xtreme, deze super efficiënte cv-ketel wordt al jaren op rij uitgeroepen tot allerbeste in de test van de Consumentenbond.

De voordelen van een nieuwe cv-ketel

  • Een nieuwe cv-ketel is een stuk zuiniger dan een verouderd model. Je kan tot wel 15% besparen op jouw gasrekening.

  • Al onze cv-ketels zijn hybrid-ready. Dit betekent dat je de nieuwe cv-ketel altijd kan uitbreiden met een hybride warmtepomp.

De aandachtspunten van een cv-ketel:

  • Tot 2026 verkrijgbaar

  • Je verbruikt nog steeds gas

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *