15 april 2024

Saman Groep schenkt 66 zonnepanelen aan Bredase Rugby Club

Installatiebedrijf Saman Groep schenkt 66 zonnepanelen inclusief montage aan de Bredase Rugby Club. Deze vereniging is de winnaar geworden van een actie van de Saman Groep om een tweede leven te geven aan zonnepaneleninstallaties.

Tweede leven

De 66 zonnepanelen zijn afkomstig van het Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee. Met de vervanging van hun dak ontstond de wens om ook de zonnepanelen te vervangen. De oude zonnepanelen waren echter nog in goede staat en kunnen nog vele jaren duurzame energie opwekken. Daarom besloot de Saman Groep om de zonnepaneleninstallatie een tweede leven te geven door deze te schenken aan een non-profit organisatie.

Betaalbaar en toegankelijk

"Tientallen verenigingen en non-profit organisaties hebben deelgenomen aan onze actie. We zijn enorm onder de indruk van de creativiteit en energie die veel deelnemers hierin hebben gestopt. Het was dan ook een uitdagende taak om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk is de Bredase Rugby Club gekozen via loting.", geeft Daniël Lodders, algemeen directeur bij Saman Groep aan. "Hun inzet om sporten betaalbaar en toegankelijk te houden voor hun ruim 400 leden sluit bovendien nauw aan bij onze eigen missie om duurzaam comfort voor iedereen toegankelijk te maken. Door de verwachte jaarlijkse besparing van circa € 6.000 op de energiekosten, hopen we met de zonnepanelen een waardevolle bijdrage te leveren aan deze missie van de Bredase Rugby Club.” De zonnepanelen worden naar verwachting rond de zomerperiode geïnstalleerd.

Over de Saman Groep

De Saman Groep is al meer dan 100 jaar een begrip in de installatiewereld. Al 20 jaar richt het bedrijf zich op duurzame installatietechniek en combineert het een van de grootste maatschappelijke opgaves, de energietransitie, met duurzaam wooncomfort. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen. Vanuit vestigingen in Zierikzee, Breda en Barendrecht hielp de Saman Groep al ruim 60.000 huishoudens met het verduurzamen van hun woning. Persoonlijke begeleiding en advies staan hierbij centraal.