4 december 2023

Saman Groep pakt tekort warmtepompmonteurs aan met eigen opleiding

Door de gestegen gas- en stroomprijzen is sinds twee jaar het aantal aanvragen voor een duurzame installatie explosief toegenomen. Dat biedt uitdagingen voor installateurs. De behoefte aan goed opgeleide vakmensen is groot. Installatiebedrijf Saman Groep ziet deze dynamiek als een kans en start met een eigen opleiding tot gecertificeerd warmtepompmonteur met baangarantie.

Eigen vakschool: Saman Academie

In 2019 heeft de Saman Groep als erkend leerbedrijf haar eigen vakschool opgericht, genaamd Saman Academie. Het bedrijf heeft als doel de beste mbo praktijkopleiding tot installatie- of elektromonteur aan te bieden. In 2024 wordt het aanbod van de Saman Academie uitgebreid met een hoogwaardig opleidingstraject tot gecertificeerd warmtepompmonteur. “Hoewel de technische arbeidsmarkt krap is, ervaren veel technici onzekerheid over de toekomst van hun baan of willen ze graag werken met moderne technieken. Wij willen hen de mogelijkheid bieden om zich te specialiseren in een technisch vakgebied, zonder onzekerheid over baan en inkomsten.”, aldus David Schrier, Manager Superhelden (HR) bij Saman Groep.

In zes maanden gecertificeerd warmtepompmonteur

In deze nieuwe opleiding worden deelnemers in zes maanden tijd opgeleid tot gecertificeerd warmtepompmonteur. “De eerste twee maanden wordt de opleiding verzorgd door een gecertificeerde opleider en onze eigen praktijkopleider. Daarna gaan de deelnemers aan de slag onder begeleiding van een ervaren monteur en voert de praktijkopleider controles uit. We zorgen voor een intensieve begeleiding, zodat een deelnemer na zes maanden zelfverzekerd als gecertificeerd warmtepompmonteur aan de slag kan. Na afronding van de opleiding krijgen de warmtepompmonteurs een eigen bus, gereedschap en tablet.”, geeft David aan.

Eerste opleiding start maart 2024

Vanaf begin maart 2024 biedt de Saman Groep elk kwartaal de mogelijkheid om de opleiding te volgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.werkenbijsamangroep.nl. “We houden bewust de klassen klein, omdat we een goede begeleiding willen garanderen. Daarnaast willen we de drempel zo laag mogelijk maken. Veel mensen twijfelen om de stap te maken naar de installatietechniek, omdat ze bang zijn financiële zekerheid te missen. Ze hebben nu een baan en moeten ook gewoon de rekeningen betalen. Daarom hebben wij besloten om deze opleiding kosteloos aan te bieden én krijgen onze warmtepompmonteurs in spe vanaf de start van het opleidingstraject ook gewoon salaris. Klikt het? Dan krijgen onze collega’s na één jaar direct een vast contract aangeboden.”, sluit David af.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt