24 maart 2022

Kies jij voor een warmtepomp of een airco?

Steeds meer mensen kiezen voor een airco, niet alleen om te koelen, maar ook om te verwarmen. Maar, ook warmtepompen hebben soms de mogelijkheid om te koelen. Beide installaties gebruik je dus het hele jaar en bieden je ook de mogelijkheid om je woning te verwarmen. Ook hebben beide installaties een buitendeel die lucht van buiten aanzuigt en omzet naar verwarming of verkoeling. Wanneer kies je voor een warmtepomp en wanneer kies je voor een airco? We zetten de overeenkomsten en verschillen graag voor je op een rijtje.

Dit kan de airco

Een airco van de Saman Groep kan verwarmen en koelen. Een split unit airco heeft een vaste positie in één of meerdere ruimtes. Met meerdere binnenunits (multi split) kunnen ook meerdere ruimtes worden voorzien van warme lucht of koude lucht.

Ook heeft een split unit airco een buitendeel en een binnendeel. De airco koelt of verwarmt uitsluitend de ruimtes individueel er worden dus nooit teveel ruimtes warm of koud. Maar de airco kan zelden jouw hele huis verwarmen op één buitendeel.

Een airco heeft geen mogelijkheid om voor warm water te zorgen, dit zal de cv-ketel moeten doen. Wel zorgt een airco ook voor gezuiverde lucht.

Dit kan de warmtepomp

De meeste warmtepompen van de Saman Groep kunnen zowel koelen als verwarmen. Een warmtepomp koelt via de vloerverwarming en de airco blaast koele lucht. Let op; niet iedere warmtepomp kan ook koelen.

De warmtepomp heeft net als de airco een buitendeel en een binnendeel. De warmtepomp koelt en verwarmt niet alleen, deze voorziet ook in warm tapwater en verwarmt jouw vloerverwarming. Met een volledig elektrische warmtepomp kun je van het gas af. Hiervoor moet je woning wel goed geïsoleerd zijn.

Airco of warmtepomp

Nu je een beeld hebt van de mogelijkheden is het tijd om te kijken welke installatie het beste is voor jou. Stel jezelf de volgende vragen;

  • Wil ik ruimtes verwarmen of de hele woning?

  • Hoe verwarm ik mijn warm tapwater?

  • Vind ik gezuiverde lucht belangrijk?

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *