25 mei 2023

Zonnepanelen schoonmaken voor meer opbrengst

Jouw zonnepanelen werken iedere dag hard om zoveel mogelijk zonlicht om te zetten in energie. Zijn jouw zonnepanelen schoon? Dan heb je een hoge opbrengst. Zijn jouw zonnepanelen vies? Dit kost tot 5% van de opbrengst. Het zou zonde zijn om deze opbrengst mis te lopen door vieze zonnepanelen. Het loont dus om je zonnepanelen te wassen!

Zonnepanelen reinigen door regen

Zonnepanelen kunnen vuil worden door bijvoorbeeld vogelpoep en bladeren. Maar, ook Saharazand is een flinke boosdoener voor de opbrengst. Regen kan wat vuil van de zonnepanelen af kan wassen. Toch is dit vaak niet voldoende om opbrengstverlies tegen te gaan. Hoe kun je jouw zonnepanelen het beste schoonmaken?

Zonnepanelen zelf reinigen

Wist je dat je zonnepanelen niet mag schoonmaken met kraanwater? Kraanwater bevat namelijk kalk en mineralen wat weer aanslag achterlaat op jouw zonnepanelen. Als je jouw zonnepanelen zelf wil reinigen zijn er een aantal dingen van belang:

Controleer of je op een veilige manier bij jouw zonnepanelen kunt komen. Is dit niet het geval? Geef de reiniging dan uithanden. Zo loop geen onnodig risico en worden je zonnepanelen toch weer schoon.

Reinig jouw zonnepanelen uitsluitend met osmosewater. Je mag je zonnepanelen niet schoonmaken met kraanwater of schoonmaakmiddelen. Met osmosewater laat je geen sporen van kalk en mineralen achter op jouw zonnepanelen.

Maak jouw zonnepanelen uitsluitend schoon met een zachte doek of veger. Zo maak je geen krassen of beschadigingen in de toplaag van de zonnepanelen.

Zonnepanelen laten reinigen

Kun je niet op een veilige manier bij jouw zonnepanelen? Heb je alleen kraanwater tot je beschikking? Laat jouw zonnepanelen dan schoonmaken door de Saman Groep. Wij maken jouw zonnepanelen professioneel en veilig schoon.

Het is mogelijk om direct een onderhoudscontract [SG|CW1] af te sluiten voor zonnepanelen reiniging. direct online af. Ieder jaar komt de Saman Groep dan jouw zonnepanelen schoonmaken. Liever eenmalig jouw zonnepanelen laten schoonmaken? Bel ons dan via 085 620 3100.

Jaarlijks installeert de Saman Groep meer dan 100.000 zonnepanelen. Bovendien hebben we al ruim 15 jaar ervaring in zonne-energie. Hierdoor ben je verzekerd van een ervaren installateur. Ook voor service en onderhoud. Wel zo prettig.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt