7 november 2023

Sneeuw op je zonnepanelen; wat nu?

Moet ik mijn zonnepanelen sneeuwvrij maken?

In principe hoef je je zonnepanelen niet sneeuwvrij te maken. Het is het beste om te wachten tot de zon gaat schijnen. Bovendien kunnen de zonnepanelen het gewicht van de sneeuw aan. De zonnepanelen zijn namelijk uitgebreid getest onder allerlei weersomstandigheden, zoals sneeuw maar bijvoorbeeld ook hagel.

Hoe zit het met de opbrengst?

De opbrengst van de zonnepanelen zal minimaal zijn wanneer deze bedekt zijn met sneeuw. Omdat de opbrengst op deze grijze dagen sowieso al laag is adviseren wij je geen gevaar op te zoeken om je zonnepanelen sneeuwvrij te maken.

Wat kan ik doen?

Allereerst raden wij af om met dit weer het dak op te gaan. Met kou en sneeuw is dit extra gevaarlijk. Indien je zonnepanelen goed en vellig bereikbaar zijn kun je ervoor kiezen om ze toch sneeuwvrij te maken. Dan kun je overwegen om ze sneeuwvrij te maken met een zachte doek of veger. Gebruik geen ijskrabber of een ander hard voorwerp. Dit kan je zonnepanelen beschadigen. Gebruik geen warm of kokend water om je zonnepanelen mee te reinigen. Ook schoonmaakmiddelen en hoge druk kunnen de zonnepanelen aantasten. Zonnepanelen reinigen we uitsluitend met gedemineraliseerd water. Wij raden je vooral aan om te wachten tot de zon gaat schijnen. Dan verdwijnt de sneeuw vanzelf en schiet de opbrengst van je installatie weer omhoog!

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt