10 augustus 2023

Zonneboiler combineren met zonnepanelen of warmtepomp

Een zonneboiler is een installatie die we heel goed kunnen combineren met andere duurzame oplossingen. Een zonneboiler kun je bijvoorbeeld combineren met zonnepanelen, maar ook met een warmtepomp of zelfs met beide! We vertellen je in deze blog hoe je een zonneboiler kunt combineren.

Zonneboiler combineren met een volledig elektrische warmtepomp

In de praktijk zien we dat er bij gezinnen de douche vaak meerdere keren per dag aanstaat. Dat resulteert in een hoog gasverbruik. Door een zonneboiler en warmtepomp te combineren kun je dubbel zo snel besparen.

Misschien hoef je zelfs helemaal geen gas meer te verbruiken. Dit is afhankelijk van:

  • Isolatie van je woning

  • Jouw warmtevraag

  • Het type verwarmingssysteem, zoals radiatoren of vloerverwarming.

Door deze twee installaties te combineren verwarmen je jouw huis volledig duurzaam. De zonneboiler voorziet duurzaam in warm water. De warmtepomp verwarmt je huis en indien nodig het water bij. De combinatie van een warmtepomp en zonneboiler levert daardoor een flinke besparing op jouw energierekening op.

Zonneboiler combineren met een hybride warmtepomp

Kan jouw huis niet van het gas af? Misschien kun je een hybride warmtepomp en zonneboiler combineren.

Een hybride warmtepomp gebruikt elektriciteit, maar stookt – indien nodig – bij met gas. Combineer je een hybride warmtepomp met een zonneboiler? Dan voorziet de zonneboiler in de zomer in bijna al het warme water. De hybride warmtepomp voorziet de woning grotendeels van warmte. Warm water als de zon niet schijnt? Dat krijg je van de geïntegreerde cv-ketel uit de warmtepomp.

Met een hybride warmtepomp bespaar je zo'n 70% gas. Combineer je een hybride warmtepomp met een zonneboiler? Dan is de besparing nog groter! Gemiddeld bespaar je met een zonneboiler nog eens 60% op de verwarming van water.

Zonneboiler combineren met zonnepanelen

Een zonneboiler heeft zonnecollectoren die vaak even groot zijn als zonnepanelen. Daarom zijn deze twee installaties ideaal om te combineren op één dak. Het dak behoudt met deze twee installaties een nette uitstraling en is toch super duurzaam.

De zonnepanelen wekken groene stroom op. De zonneboiler voorziet in jouw warm water behoefte. Beide gebruikmakend van gratis zonne-energie.

Zonneboiler met warmtepomp en zonnepanelen

Combineer je een zonneboiler met een warmtepomp én met zonnepanelen? Dan kun je (vrijwel) volledig voorzien in jouw energiebehoefte.

Deze installaties gebruiken duurzame energie om te voorzien in jouw eigen stroom, duurzame verwarming én warm water. Je bent daardoor niet of minder afhankelijk van een energieleverancier. Dat is wel zo prettig. Daarnaast verklein je hiermee maximaal jouw ecologische voetafdruk, omdat je veel minder schadelijke stoffen uitstoot.

Een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp van de Saman Groep

Jaarlijks installeert de Saman Groep honderden duurzame installaties. Een echte duurzame installateur dus. Bovendien hebben we al ruim 15 jaar ervaring in duurzaam verwarmen. Hierdoor ben je verzekerd van een ervaren installateur.

Wij kopen onze materialen grootschalig in. Daarmee garanderen we de beste prijs voor een uitstekende kwaliteit. Wij scheppen voor jou de beste voorwaarden.

Wil jij ook een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en offerte.

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Kies je product(en) *

Offerte of vrijblijvend advies *