16 november 2023

De beste laadpaal kiezen voor jou

Elektrisch rijden wint aan terrein! Dat kunnen wij goed begrijpen, elektrisch rijden is namelijk duurzaam en comfortabel. Bovendien kun je de elektrische auto thuis voordelig opladen. Maar, hoe kies je de beste laadpaal thuis voor jou? Om deze keuze te maken moet je een paar vragen beantwoorden. We vertellen je over de mogelijkheden voor de beste laadpaal bij jou thuis in dit blog.

Een laadpaal met of zonder verrekening

Heb je privé een elektrische auto en betaal je zelf jouw kosten om te laden? Dan kun je prima af met een eigen laadpaal zonder backoffice systeem. Meestal zijn deze laadpalen voordeliger dan de laadpalen die wel een backoffice systeem hebben. Voorbeelden van laadpalen zonder backoffice systeem zijn de laadpalen Wallbox.

Heb jij zakelijk een elektrische auto en vergoed jouw werkgever de laadkosten? Kies dan voor een laadpaal met backoffice systeem. Hierin kun je jouw actuele stroomtarief ingeven en heb je inzicht in jouw geladen stroom. Zo ontvangt jouw werkgever een overzicht hoeveel stroom er is geladen en tegen welk tarief. Het merk bij uitstek voor een laadpaal met backoffice systeem is Alfen.

Een enkele of dubbele laadpaal

Heb je twee elektrische auto’s die je tegelijk wilt opladen? Kies dan voor een dubbele laadpaal van Alfen! Het laadvermogen wordt hierbij verdeeld over de op te laden auto’s. Heb jij één laadpoort in gebruik? Dan laad je de auto dus twee keer zo snel op, als dat er twee auto's aanhangen. De capaciteit van de laadpaal is groot genoeg om twee auto's binnen 8 uur op te laden.

Een laadpaal met loadbalancing

Optioneel kan jouw laadpaal worden uitgerust met load balancing. Een loadbalancer verdeelt de stroom goed door jouw woning. Zo ontstaat er nooit overbelasting. Het kan voorkomen dat je op een bepaald moment verschillende apparaten hebt met een groot energieverbruik. Met een loadbalancer kan jij het opladen van de auto zo reguleren, dat hij op dit soort momenten een stapje terug neemt. Vraagt jouw warmtepomp bijvoorbeeld om veel energie op een bepaald moment? Dan zal je auto even minder snel laden. Is jouw warmtepomp klaar, dan zal je auto weer op vol vermogen worden opgeladen. Gelukkig hoef je dit niet zelf uit te rekenen, onze adviseurs kunnen jou advies op maat geven tijdens een vrijblijvend adviesgesprek aan huis.

De beste laadpaal voor jou kiezen

Hoog tijd om te kiezen voor een laadpaal voor jou. Stel jezelf de volgende vragen;

  • Heb ik een backoffice systeem nodig?

  • Heb ik de mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen?

  • Heb ik loadbalancing nodig? Zo ja, kies je deze extra optie bij de montage.

Bekijk onze laadpalen

We hebben een mooi assortiment aan laadpalen, geschikt voor elke situatie.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *