16 september 2022

De beste airco voor jou kiezen, zo doe je dat!

De zomers in Nederland worden steeds warmer, daarom zien we ook steeds meer woningeigenaren kiezen voor een airco. Maar, welke airco is het beste voor jou? In dit blog helpen we jou om de beste keuze te maken! Wij bieden airco's van het merk Daikin aan. Daikin wordt vaak genoemd als beste merk en werkt met de nieuwste en innovatieve technieken. Ook qua prijs heeft Daikin voor ieder wat wils, ze hebben een breed assortiment, van basis tot luxe. Om de beste airco voor jou situatie te kiezen, is het belangrijk om de volgende vragen te beantwoorden:

Single split of multi split airco

Wil je één ruimte koelen en verwarmen? Dan is een single split airco de beste keuze voor jou. Een single split airco heeft één binnendeel en één buitendeel. Je kunt dan bijvoorbeeld jouw hele woonkamer koelen en verwarmen, of bijvoorbeeld jouw thuiskantoor. Het voordeel van deze airco's is dat ze een stuk goedkoper zijn in aanschaf.

Wil je meerdere ruimtes koelen en verwarmen? Kies dan voor een multi split airco. Een multi split airco heeft meerdere binnendelen en slechts één buitendeel. Je kunt dus meerdere kamers voorzien van een airco binnendeel en deze worden aangesloten op één buitendeel. Op deze manier kun je bijvoorbeeld je slaapkamer, woonkamer en thuiswerkkantoor koelen en verwarmen, een echte totaaloplossing dus! Wel is het belangrijk om goed te kijken naar het leidingwerk in de woning. Onze adviseurs kunnen dit voor jou in kaart brengen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek aan huis

De juiste plaats voor het buitendeel

Zowel de multi split als de single split airco heeft een buitendeel. Het is belangrijk om goed na te denken over de plaats van deze unit. Airco buitendelen zijn gelukkig vrij compact en ook erg stil! De meeste Daikin buitendelen produceren niet meer dan 25 decibel, echt fluisterstil dus! Hierdoor kun je ze ook prima aan de gevel hangen. We raden het echter wel af om ze direct bij een raam te plaatsen. Onze adviseurs kunnen jou adviseren over de beste plek voor jouw buitenunit.

Het beste model

Nu je een beeld hebt van de mogelijkheden is het tijd om te kijken welke airco de beste is voor jou. Stel jezelf de volgende vragen;

  • Hoeveel ruimtes wil ik koelen of verwarmen?

  • Waar kan ik het buitendeel plaatsen zonder geluidsoverlast voor mezelf en de buren?

  • Wat is mijn budget?

Airco in combinatie met zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen op je dak of ben je van plan deze aan te schaffen? Dit is een hele goede combinatie met een airco! Je gebruikt dan jouw eigen groene stroom om jouw woning met een airco te koelen en verwarmen. De energie uit de zonnepanelen wordt dan direct door jouw airco gebruikt. Je hoeft dan geen energie van jouw energieleverancier af te nemen. Wist je dat drie zonnepanelen gemiddeld al genoeg is om een airco met 1 binnenunit te laten draaien? Een airco is dus niet alleen comfortabel, je kan er ook flink mee besparen op jouw energierekening.

Bekijk onze airco's

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *