12 oktober 2023

Financiering door Rabobank vergroot mogelijkheden Saman Groep

Saman Groep maakt huren van warmtepompen en zonnepanelen bereikbaar voor meer particuliere woningbezitters

ZIERIKZEE – Saman Groep heeft met succes een financiering van 11 miljoen euro verworven bij Rabobank. Deze lening gebruikt de onderneming om meer particuliere woningbezitters te laten profiteren  van het huren van warmtepompen en zonnepanelen. Hiermee vervult Saman Groep een belangrijke rol in het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Het huren van warmtepompen en zonnepanelen biedt particuliere woningbezitters diverse voordelen. Het stelt hen in staat om, zonder hoge aanschafkosten, direct bij te dragen aan een verminderde CO2-uitstoot en daarmee aan een duurzamere toekomst. Bovendien verlaagt het direct de energierekening van onze klanten en hebben zij geen zorgen over het onderhoud en de servicekosten. Hierdoor sparen klanten zowel het milieu als de portemonnee.

Wijnand Wieles, Manager Marketing & Verkoop bij de Saman Groep, benadrukt het belang van deze financiering en de missie van het bedrijf: "Bij de Saman Groep willen wij de energietransitie bereikbaar maken voor iedereen. Met de steun van Rabobank zijn we in staat om meer systemen aan te kopen, die we verhuren aan particuliere woningbezitters. Zo hebben we de mogelijkheid om nog meer huishoudens te voorzien van duurzame energieoplossingen zonder dat zij daarvoor zelf hoeven te investeren. Samen werken we zo aan een groenere en schonere toekomst voor Nederland."

Ronald Linthorst, Deal Captain Energietransitie bij Rabobank, voegt toe: "Rabobank ondersteunt ondernemingen zoals Saman Groep die duurzame energieoplossingen voor iedereen bereikbaar maken. Saman Groep heeft de afgelopen jaren laten zien dat er veel behoefte is naar Energy as a Service zoals het huren van zonnepanelen en warmtepompen. We geloven sterk in de kracht van deze samenwerking en kijken uit naar de positieve impact op de energietransitie."

Over de Saman Groep

De Saman Groep is een totaalinstallateur van duurzame en comfortabele oplossingen met vestigingen in Breda, Barendrecht en Zierikzee. Sinds 2004 ligt de focus op het bereikbaar maken van duurzame energie in Zuidwest-Nederland. Van zonnepanelen en warmtepompen tot elektrische laadstations en zonneboilers. Door al vroeg in te spelen op de energietransitie, werd een enorme groei voor het bedrijf mogelijk. Inmiddels heeft de Saman Groep ruim 300 collega’s in dienst.

Over Rabobank

Rabobank zet zich in om de energietransitie te versnellen. Daarom support Rabobank ondernemingen die Energy as a Service bieden met een innovatieve financiering, de Rabo Energy Asset Loan (REAL). Hierbij gaat het om bedrijven die energieinstallaties zoals warmtepompen en zonnepanelen niet verkopen, maar verhuren of exploiteren. Soortgelijke investeringen zijn voor consumenten vaak nog te duur. Deze dienstverlening maakt een bijdrage aan de energietransitie voor meer mensen bereikbaar.