5 oktober 2023

Moeten we gaan betalen voor het terugleveren van stroom?

Wat gaat Vandebron doen?

Waarschijnlijk heb jij ook het nieuws gelezen over de extra kosten voor zonnepanelen eigenaren bij Vandebron. We vertellen je graag wat er gebeurt. Vooropgesteld; als je geen klant bent bij Vandebron, verandert er niks! Heb je nog geen zonnepanelen en twijfel je nu over het nemen van zonnepanelen? Lees dan snel verder!

Vandebron gaat klanten met zonnepanelen extra laten betalen wanneer zij stroom terugleveren. Voor alle energie die je opwekt, maar niet direct verbruikt, betaal je dus extra bij Vandebron. Het bedrag wat je hiervoor betaalt, is afhankelijk van hoeveel kWh jij teruglevert. Lever je jaarlijks 1.000 kWh terug? Dan kun je rekenen op circa € 4 extra kosten per maand. Lever je jaarlijks 5.000 kWh terug? Dan kun je rekenen op circa € 48 extra kosten per maand. Gemiddeld genomen zal het om € 10 tot € 20 extra kosten per maand gaan voor zonnepanelen eigenaren met een contract bij Vandebron.

Bij andere energieleveranciers betaalt iedereen mee aan de kosten die komen kijken bij terugleveren, ook woningeigenaren zonder zonnepanelen. Vandebron verdeelt de kosten nu anders. Dit is een keuze van de energieleverancier, als installateur heeft de Saman Groep hier geen invloed op.

Waarom betalen voor terugleveren van stroom?

Zoals hierboven al gezegd, betalen mensen zonder zonnepanelen ook mee aan de kosten van het terugleveren, Vandebron vindt dit oneerlijk en wil deze kosten volledig laten betalen door de woningeigenaren met zonnepanelen, voor de mensen zonder zonnepanelen zal de energierekening bij hen dan ook iets dalen.

Het terugleveren van stroom kost geld voor de energieleverancier. Met name tussen 10:00 uur en 15:00 uur als de zon volop schijnt. Vandebron wil met deze extra kosten voor zonnepanelen eigenaren motiveren dat er meer stroom direct wordt verbruikt op het moment dat het wordt opgewekt.

Rekenhulp

Bereken je besparing met zonnepanelen

Wil je kopen of huren?

Ken je je gemiddeld jaarlijks stroomverbruik?

Vul je gemiddeld jaarlijks stroomverbruik in

Hoeveel zonnepanelen wil je?

8

Geschatte opbrengst

3018kWh/jaar

Geschat resultaat

Investering

Huurprijs

maandelijks

0

Besparing

Opbrengst / maand

inclusief huurprijs

0

Terugverdientijd

Besparing / jaar

inclusief huurprijs

0

Nu tijdelijk € 350 korting! Vraag jouw vrijblijvende adviesgesprek aan en profiteer van de aanbieding.

Gaan andere energieleveranciers dit ook doen?

Tot nu toe is Vandebron de enige energieleverancier die deze keuze maakt. Het is mogelijk dat andere energieleveranciers dit voorbeeld in de toekomst volgen, maar voor zover nu bekend is het alleen van toepassing als je klant bent bij Vandebron. Zit jij bij een andere energieleverancier? Dan verandert er niks.

En als de salderingsregeling straks wordt afgebouwd?

Mits de Eerste Kamer ook instemt met het afbouwen, wordt deze regeling vanaf 2025 afgebouwd. Je kunt dan jouw opgewekte stroom niet meer 1-op-1 tegenover jouw verbruikte stroom wegstrepen. Het wordt dan aantrekkelijker om jouw opgewekte stroom zoveel mogelijk direct te verbruiken. Door de opgewekte stroom direct te gebruiken ontloop je ook de extra kosten bij Vandebron.

Wil je meer lezen over de afbouw van de salderingsregeling? Klik dan hier.

Zijn zonnepanelen dan nog wel een goede investering?

De terugverdientijd van zonnepanelen loopt met de extra kosten van Vandebron iets op, maar niet noemenswaardig. Als we kijken naar een set van tien zonnepanelen komen we voor klanten van Vandebron uit op een terugverdientijd van 3,9 jaar, waar we voor klanten van andere energieleveranciers uitkomen op 3,5 jaar.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Kies je product(en) *