13 februari 2024

Zonnige toekomst voor zonnepanelen: Salderingsregeling blijft!

Goed nieuws voor alle zonliefhebbers: de salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig bestaan! De Eerste Kamer heeft deze week een wetsvoorstel om de regeling af te bouwen verworpen. Dit betekent dat je nog steeds de voordelen van salderen kunt benutten als jij zonnepanelen op jouw dak laat leggen.

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling is een subsidie voor huishoudens met zonnepanelen. Met deze regeling mag je de stroom die je in de zomer overproduceert met jouw panelen, verrekenen met jouw verbruik in de winter. Dit is gunstig, want in de zomer produceren jouw panelen meer stroom dan je verbruikt, terwijl je in de winter meer verbruikt dan je produceert. Door te salderen, betaal je minder voor jouw energie.

Waarom is de salderingsregeling zo belangrijk?

De salderingsregeling maakt het voor huishoudens met zonnepanelen mogelijk om de stroom die ze in de zomer overproduceren te verrekenen met hun verbruik in de winter. Dit is een enorme stimulans voor de verduurzaming van onze energievoorziening, want het maakt zonnepanelen aantrekkelijker voor een breder publiek.

Wat betekent dit voor jou?

Als je al zonnepanelen hebt, ga je een zonnige toekomst tegemoet. Je kan de komende jaren nog steeds profiteren van de voordelen van salderen. Dit betekent dat je een lagere energierekening hebt en een bijdrage levert aan een schoner milieu. Zonnepanelen zijn ook nog eens een stuk goedkoper geworden. Wil jij dus nog zonnepanelen aanschaffen, dan is dit het ideale moment.

Terugleverheffing

Het voortbestaan van de salderingsregeling zal er ook voor zorgen dat meer energiemaatschappijen een terugleverheffing zullen doorvoeren. We begrijpen dat hier nog veel onduidelijkheid over is. Wil jij meer weten over de terugleverheffing en wat dit voor jou betekent? Lees het in onze blog of laat je vrijblijvend adviseren door onze adviseurs.

Overweeg jij om zonnepanelen te laten installeren?

De salderingsregeling is één van de redenen waarom zonnepanelen een rendabele investering zijn. Zelfs als er in de toekomst toch gekozen wordt om deze regeling af te bouwen, zullen deze ook zeer rendabel blijven. Wil jij weten hoeveel jij kunt besparen? Vraag jouw vrijblijvende adviesgesprek aan.

Conclusie

Het voortbestaan van de salderingsregeling is een overwinning voor iedereen die duurzame energie belangrijk vindt. Het is een stimulans voor de verdere ontwikkeling van zonne-energie en helpt Nederland om haar klimaatdoelstellingen te behalen.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *