31 maart 2023

1-fase of 3-fase omvormer; welke kies ik?

1-fase of 3-fase aansluiting in je meterkast

In Nederland heeft iedereen een 1-fase of 3-fase elektriciteitsaansluiting in de meterkast. Heb je een 1-fase aansluiting, dan komt het energievermogen binnen op één draad. Bij een 3-fase aansluiting zijn dit drie verschillende draden.

Sluit je meer dan een bepaalde hoeveelheid vermogen stroom op het energienet aan? Dan ben je verplicht om deze over fases te verdelen. Daardoor wordt het vermogen op het elektriciteitsnet in balans gehouden. En dat vinden netbeheerders weer erg belangrijk.

Voor jou in huis maakt het niet uit op welke fase je stroom verbruikt. Gebruik je niet meer stroom dat er door de zekering past? Dan is er niets aan de hand.

1-fase of 3-fase omvormer

De hoeveelheid energie die je zelf opwekt, bepaalt of je een 1-fase of 3-fase omvormer nodig hebt. Produceer je meer dan 3680W, dan heb je meestal een 3-fase omvormer nodig.

Wekken jouw zonnepanelen minder stroom op? Dan kun je vaak prima uit de voeten met een 1-fase omvormer. Een 1-fase omvormer is bovendien doorgaans goedkoper.

Let wel op. Een 3-fase omvormer werkt alleen op een 3-fase elektriciteitsaansluiting. Een 1-fase omvormer werkt op zowel een 1-fase als 3-fase aansluiting.

Kies jouw omvormer

De omvormer is het hart van jouw zonnepaneleninstallatie. Hiermee wordt de opgewekte zonne-energie omgezet in stroom die je in huis gebruikt.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *