Gemiddeld minder energiebelasting betalen

Het kabinet heeft als doel gesteld dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik in 2020 circa 100 euro minder energiebelasting betalen. Dit is gebaseerd op een voorspelling van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op basis van het verwachte gemiddelde stroomverbruik in 2020. Dit gemiddelde zou in 2020 uitkomen op 1.179 m³ gas en 2.525 kWh stroom. Of u daadwerkelijk minder energiebelasting gaat betalen hangt af van de hoeveelheid stroom en gas u in 2020 verbruikt. Dit weet u dus pas na 2020.

Warmtepomp en zonnepanelen extra aantrekkelijk in 2020

Om de klimaatveranderingen tegen te gaan, wil de overheid het verbruik van aardgas terugdringen. Door de belasting op gas te verhogen, hoopt de overheid dat meer mensen hun woning isoleren en overstappen op een hybride- of elektrische warmtepomp voor de verwarming van de woning. Op een warmtepomp krijgt u tevens (ISDE) subsidie, waardoor de aanschaf nog aantrekkelijker is. Verder hoeft u over de stroom die u zelf opwekt met zonnepanelen en zelf verbruikt, geen energiebelasting te betalen in 2020. Dat maakt verduurzamen voor u extra interessant.

Energie besparen in uw woning

Benieuwd wat energiebesparende installaties, zoals een warmtepomp of zonnepanelen u kunnen opleveren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. De aanschaf is nu nog extra aantrekkelijk. U profiteert namelijk t/m 31 december 2019 van 5% korting op onder andere warmtepompen en zonnepanelen.