Wat is de salderingsregeling?

Laten we bij het begin beginnen. We leggen uit wat de salderingsregeling nu nog inhoudt. Wanneer je stroom opwekt, maar deze stroom op dat moment niet zelf gebruikt, lever je dit terug aan het net. Op dit moment krijg je daar een vergoeding voor die even hoog is als het bedrag wat jij zelf betaalt wanneer je stroom afneemt. Je kunt dus één op één stroom uitwisselen met jouw energieleverancier, dit noemen we salderen.

Waarom zouden we van de salderingsregeling afstappen?

Het salderen is ooit begonnen om zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Men verdiende de investering zo sneller terug. Dat is anno nu niet meer nodig. En omdat steeds meer woningeigenaren voor zonnepanelen kiezen, wordt er steeds meer stroom opgewekt. Hierdoor raakt het stroomnet overvol. Om het stroomnet te ontlasten, ontstond er een voorstel om de salderingsregeling af te bouwen.

wat weten we nu over de toekomstplannen?

Nog niet genoeg. Helaas is er op dit moment nog geen knoop doorgehakt over de salderingsregeling. Zodra dit wel het geval is, publiceren we dit uiteraard meteen!

Blijven zonnepanelen dan interessant?

Daarover kunnen we kort zijn, ja! Zonnepanelen blijven een interessante investering, ook als de salderingsregeling wordt afgebouwd. Je hebt een set zonnepanelen gemiddeld binnen 5 jaar terugverdiend. Met de huidige spaarrente leveren jouw zonnepanelen meer financieel rendement op dan op de bank. Bovendien bespaar je iedere maand weer op jouw energierekening. Tot slot misschien wel het allerbelangrijkste; je verkleint jouw ecologische voetafdruk. Ook wordt een thuisbatterij in de toekomst steeds aantrekkelijker. Zo lang je die nog niet hebt, kun je natuurlijk ook kiezen om jouw vaatwasser overdag te laten draaien op het moment dat de zon schijnt. Zo gebruik je jouw eigen opgewekte stroom direct. Heb jij interesse in zonnepanelen? Vraag dan jouw offerte aan via onderstaand formulier!

Vraag jouw offerte aan