Wat is een zonneboiler en wat levert het op?

Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen via zonnecollectoren op uw dak. Een zonneboiler is hierdoor een duurzame oplossing om uw tapwater te verwarmen en woning bij te verwarmen. Met een zonneboiler kunt u fors besparen op uw energiekosten. Wat een zonneboiler oplevert in uw situatie, is afhankelijk van diverse factoren.

> Lees meer over wat een zonneboiler is en hoe het werkt.

Combineer zonneboiler en warmtepomp

In de praktijk zien we dat er bij gezinnen de douche vaak meerdere keren per dag aanstaat. Dat resulteert in een hoog gasverbruik. Afhankelijk van de isolatie van de woning, warmtevraag en het type verwarmingssysteem – zoals vloerverwarming – hoeft u wellicht helemaal geen gas meer te verbruiken in de woning. In dat geval verwarmen de zonneboiler en (all-electric) warmtepomp de woning volledig duurzaam. De combinatie van een zonneboiler en een warmtepomp levert daardoor een flinke besparing op uw energierekening op.

Hybride warmtepomp en zonneboiler

Kan de woning niet volledig van het gas af, dan is een hybride warmtepomp interessant. Een hybride warmtepomp gebruikt elektriciteit, maar stookt – indien nodig – bij met gas. Een ander voordeel van het combineren met een hybride warmtepomp, is dat de zonneboiler in de zomer kan voorzien in bijna al het warme water. In de winter kan de warmtepomp het stokje overnemen om bij te warmen. Zo staat u nooit onder een koude douche.

Minder energiekosten? Kies ook voor zonnepanelen

Combineert u de duurzame installatie(s) met zonnepanelen, dan voorziet u ook volledig duurzaam in uw stroombehoefte. Daarnaast verkleint u zo maximaal uw ecologische voetafdruk, omdat er veel minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.

Duurzame installaties huren

Uiteraard snappen we dat dit investeringen kunnen zijn die u momenteel niet kan of wilt doen. Daarom biedt de Saman Groep ook steeds meer mogelijkheden om duurzame installaties te huren. Door uw zonnepanelen of warmtepomp te huren, kunt u profiteren zonder te investeren. Op deze manier maken we duurzaam én comfortabel wonen, leven en werken voor iedereen bereikbaar.

Meer informatie over zonneboilers

Al sinds 2004 geeft de Saman Groep energie met producten waarmee de samenleving over kan gaan op duurzame energie. Wilt u meer informatie over een zonneboiler? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of bekijk ons volledige assortiment aan zonneboilers in de webshop.