27 juni 2024

Geld verdienen met een thuisbatterij

Met een slimme thuisbatterij kan je niet alleen geld besparen, je kunt er ook geld mee verdienen. In dit blogartikel leggen we jou uit op welke manieren jij geld kunt verdienen met een slimme thuisbatterij.

Wat is een thuisbatterij? 

Een thuisbatterij slaat de energie op die je hebt opgewekt, maar niet hebt verbruikt. Een voorbeeld: je hebt zonnepanelen, maar overdag ben je vaak aan het werk op kantoor en niet thuis. De thuisbatterij of accu slaat dan de energie op die je zonnepanelen overdag opvangen. Als je ‘s avonds weer thuiskomt en de wasmachine of vaatwasser aanzet, kun je de opgeslagen energie van eerder die dag gebruiken. Ben je de hele dag van huis? Dan is dit geen probleem. Je hoeft de energie niet op dezelfde dag te gebruiken. Door jouw energie op te slaan kun je terugleverheffingen voorkomen! Dankzij de thuisbatterij kun je de opgeslagen energie meerdere dagen nog gebruiken. Handig als het even slecht weer is, de zon weinig schijnt en jij wel allerlei elektrische apparaten wil gebruiken. Met een thuisbatterij heb je weinig zorgen over de elektriciteitskosten. Jij kunt gewoon de opgeslagen energie uit je thuisbatterij gebruiken.  

Thuisbatterij en zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan is een thuisbatterij hét apparaat als je nog meer uit die zonnepanelen wil halen en geld wil verdienen. Hoe kun je geld verdienen met een thuisbatterij? Dat is eigenlijk heel simpel. Met een thuisbatterij kun je opgewekte energie opslaan of verkopen. Precies hoe het jou uitkomt. Zo kun je dus besparen en geld verdienen!    

Handelen met een thuisbatterij

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan kun je met een thuisbatterij ook ‘handelen’. Dit doe je door stroom van het net op te slaan als die goedkoop is. Vervolgens verbruik je de stroom of lever je hem terug wanneer de prijs hoger is. Het is ook mogelijk om jouw thuisbatterij te gebruiken om bij te dragen aan het stabiliseren van het elektriciteitsnet. Door het stroomnet in balans te houden ontvang jij een vergoeding. Dit kan oplopen tot € 2.200 per jaar. 

Slim handelen thuisbatterij

Door je energiebehoefte slim en strategisch te beheren, kun je profiteren van lage energiekosten. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Bij elke thuisbatterij ontvang je een gratis Saman Energie Manager. Deze Energie Manager stuurt jouw duurzame installaties slim aan, zodat je altijd optimaal profiteert van de stroomprijzen. De energiemanager kan voor jou bepalen wanneer het het meest voordelig is om energie op te slaan, te gebruiken of te verkopen. 

Terugverdientijd van een thuisbatterij

De terugverdientijd van een thuisbatterij is gemiddeld 5 jaar. Door nu een thuisbatterij in huis te halen, ben je goed voorbereid op de afschaffing van de salderingsregeling. We geven op al onze thuisbatterijen 10 jaar productgarantie. Alleen al in het eerste jaar dat je de thuisbatterij in huis hebt, kun je tot € 2.200 terugverdienen. Wist je dat een thuisbatterij ook geschikt is voor mensen zonder zonnepanelen? Neem nu contact met ons op en laat je adviseren welke thuisbatterij het meest geschikt is voor jouw persoonlijke (thuis)situatie.

Dynamische uurtarieven en thuisbatterij

Dynamische uurtarieven zorgen ervoor dat je nog meer kunt profiteren van je thuisbatterij. Dynamische uurtarieven betekenen dat de prijs van elektriciteit verandert gedurende de dag: de prijs hangt af van vraag en aanbod. Door de thuisbatterij op te laden wanneer de tarieven laag zijn, en door de opgeslagen energie te gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn, kun je veel besparen op je energierekening. Soms krijg je zelfs geld toe als je stroom verbruikt!

Om alles uit je thuisbatterij te halen, ontvang je altijd een gratis Saman Energie Manager bij aanschaf van een thuisbatterij Deze energie manager is een slimme aansturing van jouw duurzame apparaten, waardoor jij altijd profiteert van de beste energietarieven, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. 

Welk verdienmodel vind jij het meest interessant?

De voordelen van de thuisbatterij zijn eindeloos

We zetten alle voordelen voor je op een rijtje: 

  • Gemiddeld binnen 5 jaar terugverdiend 

  • Voorbereid op afschaffing salderingsregeling 

  • Bespaar en verdien aan netstabilisatie  

  • Verminder je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet 

  • Schaf de slimme thuisbatterij aan zonder BTW 

  • Verklein de kans op netproblemen 

  • Laad op wanneer energie goedkoop is 

  • Verdien geld met lage en negatieve prijzen 

  • Ook geschikt zonder zonnepanelen  

Wil jij ook een thuisbatterij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je informeren over welke thuisbatterij het beste past bij jouw wensen! 

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *

Onze partners