Airco kopen bij de Saman Groep

2 juli 2024

Split airco kopen? Professioneel en snel geïnstalleerd

De split airco is de laatste jaren snel populair geworden. Dat is niet gek, want het is een efficiënte en voordelige manier om je huis zowel te koelen als verwarmen. Bij de Saman Groep begrijpen we dat het kiezen van de beste airconditioner split unit erg lastig kan zijn. Met zoveel opties raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Daarom helpen wij je graag om de beste split airco unit te vinden, die past bij jouw wensen en budget.

Bekijk onze airco's

Wat is een split airco en hoe werkt een split airco?

Een airco split unit is een type airconditioning die uit twee delen bestaat: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit plaats je in de ruimte die je wilt koelen of verwarmen. De buitenunit plaats je op een plat dak of tegen je gevel. De twee units zijn via leidingen met elkaar verbonden. Het grote voordeel van een split airconditioner is dat een split airco systeem je huis zowel kan koelen in de zomer als verwarmen in de winter.

Hoe werkt een split airco?

De binnenunit hangt aan de muur in de kamer die je wilt koelen. De binnenunit zuigt warme lucht uit de kamer, koelt die lucht af met behulp van een koelmiddel en blaast de gekoelde lucht weer terug de kamer in. De warmte die uit de kamer wordt gehaald, gaat via leidingen naar de buitenunit, die de warmte naar buiten afvoert.

Een airconditioner split unit kan dus ook verwarmen. Dit werkt in principe op dezelfde manier, maar dan omgekeerd. Bij verwarmen zuigt de binnenunit koude lucht uit de kamer en blaast verwarmde lucht terug. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en brengt die via de leidingen naar de binnenunit aan de muur. Ook als het buiten koud is, kan een split airco systeem nog steeds warmte uit de buitenlucht onttrekken. Dit maakt een split airconditioning een ideale alles-in-een oplossing om woningen te koelen en verwarmen.

De voordelen van een airco

Waarom kies je voor een airco van de Saman Groep? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

Wanneer heb ik een split airco nodig?

Je hebt een airconditioner split nodig als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om je huis te koelen in de zomer en te verwarmen in de winter. Een split unit airconditioning is ideaal voor zowel woningen als kantoren, omdat het systeem stil is en efficiënt werkt. Als je energiezuiniger wilt leven en op je kosten voor gas wilt besparen, is een split unit airco of een multi split airco voor het verwarmen en koelen van meerdere ruimtes dus een slimme keuze.

Monteur airco

Split airco kopen: hoe kies ik de beste split system airconditioner?

Het kiezen van de beste airco is vaak een behoorlijke uitdaging. Er zijn zoveel verschillende modellen en mogelijkheden, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Wij helpen je graag met je keuze. Denk eerst goed na over welke ruimtes je wilt koelen of verwarmen en hoe groot deze zijn. Onze adviseurs gaan vervolgens op zoek naar de beste optie voor jouw situatie. Wij geven vrijblijvend advies, persoonlijk bij jou thuis of via de telefoon.

Bij de Saman Groep zijn we erg enthousiast over de split airco's van het merk Daikin. Ze bieden het beste op het gebied van betrouwbaarheid, efficiëntie, energiezuinigheid, een stille werking en design met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook voor plaatsing op de vloer of een extra strak design biedt Daikin uitgebreide mogelijkheden. Daarnaast bedien je jouw Daikin-airconditioner waar ook op de wereld gemakkelijk via de Onecta app.

Voor wat voor airco kies jij?

Split unit airco kopen en laten installeren door de Saman Groep

Ben je op zoek naar de beste airconditioning split unit voor jouw woning of kantoor? Bij de Saman Groep geven we persoonlijk advies op maat en helpen we je van eerste oriëntatie tot installatie en onderhoud. Onze experts helpen je een goede keuze te maken en weten precies welke airconditioner het beste bij jouw wensen en budget past. Na de vakkundige installatie zorgen onze gekwalificeerde technische monteurs ervoor dat je nooit voor nare verrassingen komt te staan. Bovendien bedienen we heel Nederland, dus waar je ook woont: wij zijn altijd in de buurt om je van dienst te zijn!

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *

Onze partners