Wat is een zonneboiler en wat levert het op?

Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen via zonnecollectoren op uw dak. Een zonneboiler is hierdoor een duurzame oplossing om uw tapwater te verwarmen en woning bij te verwarmen. Met een zonneboiler kunt u fors besparen op uw energiekosten. Wat een zonneboiler oplevert in uw situatie, is afhankelijk van diverse factoren.

> Lees meer over wat een zonneboiler is en hoe het werkt.

All-electric warmtepomp en zonneboiler combineren

In de praktijk zien we dat er bij gezinnen de douche vaak meerdere keren per dag aanstaat. Dat resulteert in een hoog gasverbruik. Door een zonneboiler en warmtepomp te combineren kunt u dubbel zo snel besparen. Afhankelijk van de isolatie van de woning, warmtevraag en het type verwarmingssysteem – zoals vloerverwarming – hoeft u wellicht helemaal geen gas meer te verbruiken in de woning. In dat geval verwarmen de zonneboiler en warmtepomp de woning volledig duurzaam. De combinatie van een warmtepomp en zonneboiler levert daardoor een flinke besparing op uw energierekening op.

Hybride warmtepomp en zonneboiler combineren

Kan de woning niet volledig van het gas af, dan is het misschien interessant om een hybride warmtepomp en zonneboiler te combineren. Een hybride warmtepomp gebruikt elektriciteit, maar stookt – indien nodig – bij met gas. Een ander voordeel van het combineren van een hybride warmtepomp en zonneboiler, is dat de zonneboiler in de zomer kan voorzien in bijna al het warme water. In de winter kan de warmtepomp het stokje overnemen om bij te warmen. Zo staat u nooit onder een koude douche.

Minder energiekosten? Kies ook voor zonnepanelen

Combineert u de zonneboiler en warmtepomp ook met zonnepanelen, dan voorziet u ook volledig duurzaam in uw stroombehoefte. U bent daardoor niet meer afhankelijk van een energieleverancier. Dat is wel zo prettig. Daarnaast verkleint u hiermee maximaal uw ecologische voetafdruk, omdat u veel minder schadelijke stoffen uitstoot.

Duurzame installaties huren

Uiteraard snappen we dat dit investeringen kunnen zijn die u momenteel niet kan of wilt doen. Daarom biedt de Saman Groep ook steeds meer mogelijkheden om duurzame installaties te huren. Door uw zonnepanelen of warmtepomp te huren, kunt u direct profiteren zonder investering. Op deze manier maken we duurzaam én comfortabel wonen, leven en werken voor iedereen bereikbaar.

Meer informatie en offerte

Al sinds 2004 geeft de Saman Groep energie met producten waarmee de samenleving over kan gaan op duurzame energie. Wilt u meer informatie over een zonneboiler in combinatie met een warmtepomp? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of bekijk ons volledige assortiment in de webshop.

Vrijblijvende offerte aanvragen