De situatie overdag met zonnepanelen en thuisbatterij

Overdag wekken jouw zonnepanelen stroom op. De omvormer van de zonnepanelen zet deze opgewekte stroom om in bruikbare energie en levert deze aan de meterkast. Hierna kun jij de energie gebruiken. Gebruik je de energie niet direct? Dan levert de meterkast de stroom door aan de omvormer van de thuisbatterij. De omvormer van de thuisbatterij levert de stroom aan de batterij en daarmee wordt deze volgeladen. Zit de batterij vol? Dan lever je de stroom alsnog terug aan het net. Op onderstaande afbeelding zie je hoe het werkt.

De situatie na zonsondergang met zonnepanelen en thuisbatterij

Wanneer de zon onder is, wekken jouw zonnepanelen ook geen stroom meer op. Overdag hebben jouw zonnepanelen de thuisbatterij wel volgeladen. Na zonsondergang verbruik je stroom voor je verlichting en andere apparaten. Die stroom komt uit de thuisbatterij, zo gebruik je na zonsondergang de zelf opgewekte stroom. Is je accu leeg? Dan stap je vanzelf weer over op stroom van het net. Op onderstaande afbeelding zie je hoe het werkt.

Thuisbatterij via de Saman Groep

Ben jij geïnteresseerd in een thuisbatterij? De Saman Groep is een ervaren installateur op het gebied van duurzame installaties. Vraag geheel vrijblijvend jouw offerte aan. Liever meer lezen over dit product? Klik hier!

Offerte aanvragen