Daarom kies je voor zacht water

Maar laten we beginnen bij het begin. Waarom zorgt hard water ervoor dat een uw woonomgeving minder comfortabel is? Wanneer je kiest voor zacht water, zijn de volgende punten verleden tijd:

Kalkaanslag in jouw badkamer en keuken

De badkamer en de keuken zijn de vaakst terugkomende ruimtes om schoon te maken. En kalkaanslag speelt een grote rol hierin. Een waterontharder kan kalkaanslag wegnemen en je veel energie besparen in de schoonmaak van jouw woning.

Ophoping van kalk in jouw elektrische apparaten

Jouw wasmachine is een goed voorbeeld van een apparaat waar zich kalkaanslag in ophoopt. Deze kalkaanslag kan de werking van het apparaat belemmeren en de levensduur flink verkorten. Maar dit is ook van toepassing op bijvoorbeeld jouw koffiezetapparaat, kraan of vaatwasser.

Drogere huid

Hard water droogt de huid uit. Vooral mensen met klachten als eczeem hebben veel baat bij een waterontharder. De klachten verminderen vaak aanzienlijk wanneer men zacht water gebruikt. Ook voelen jouw haren zachter aan wanneer je doucht onder zacht water.

Veel schoonmaakmiddelen en shampoo

Om van kalkaanslag af te komen gebruik je veel schoonmaakmiddelen. Met zacht water heb je minder schoonmaakmiddelen nodig, maar ook minder shampoo.

De verschillende soorten waterontharders

Bij de Saman Groep bieden we twee oplossingen voor hard water. Een waterbehandelaar en een waterontharder. Beide systemen zorgen ervoor dat kalkaanslag verdwijnt, maar ze werken wel op een andere manier.

Waterontharder

Een traditionele waterontharder haalt de kalkmineralen helemaal uit het water. Deze voegt natrium (zout) toe en zo wordt van hard water, zacht water gemaakt. Voor het plaatsen van een waterontharder is een afvoer benodigd. Ook is een waterontharder een redelijk grote installatie. Een waterontharder koop je vanaf circa € 1.500 exclusief montage en deze vul je periodiek met onthardingszout. Ga naar de waterontharders.

Waterbehandelaar

Een waterbehandelaar zorgt dat de kalkmineralen zich niet meer kunnen hechten, maar de mineralen blijven wel aanwezig in het water. Een waterbehandelaar voegt natuurlijke fosfaatmineralen toe. Daardoor verliezen kalkmineralen hun hechtingskracht. Voor de plaatsing van een waterbehandelaar is geen afvoer of elektriciteit benodigd. Bovendien is een waterbehandelaar zeer compact. Een waterbehandelaar koop je vanaf € 649 exclusief montage en je vervangt periodiek de doseerunit. Ga naar de waterbehandelaar.

Wanneer kies je welk systeem?

Wil je kalk helemaal uit jouw water laten verdwijnen enheb je de mogelijkheid om het systeem aan een afvoer te koppelen? Dan kies je voor een waterontharder. Wil je de kalkmineralen wel behouden in je water ofheb je  geen mogelijkheid om het systeem aan een afvoer te koppelen? Dan kies je voor een waterbehandelaar. Beide systemen zorgen voor zacht water. Bestel jouw installatie hier.

 

Waterontharder

✔ Kalk volledig uit het water

✔Aansluiten op afvoer nodig

✖ Stroompunt nodig

✖ Kalkmineralen behouden

✔Zout nodig om bij te vullen

✖ Doseerunit nodig om bij te vullen

✔Positieve invloed op energieverbruik

✔Zacht water

✔Instelbare hardheid

Waterbehandelaar

✔ Kalk kan niet meer hechten

✖ Aansluiten op afvoer nodig

✖ Stroompunt nodig

✔ Kalkmineralen behouden

✖ Zout nodig om bij te vullen

✔ Doseerunit nodig om bij te vullen

✔ Positieve invloed op energieverbruik

✔ Zacht water

✖ Instelbare hardheid