Kies een ev op basis van actieradius

Houd je eigen rijgedrag een tijdje in de gaten. Hoeveel kilometer rijd je op een dag? Als je dat goed in beeld hebt, weet je welke actieradius een elektrische auto voor jou nodig heeft. Houd hierbij in het achterhoofd dat je vaak op je eindbestemming kunt laden. Heb je vaak bestemmingen waar dit niet het geval is? Kies dan voor een elektrische auto met een grotere actieradius. Mercedes heeft op dit moment de modellen met de allergrootste actieradius, zij gaan namelijk tot 700km op één accu! Gevolgd door Tesla met 660km op één accu. In de praktijk hebben weersomstandigheden en je rijstijl ook veel invloed op de werkelijke actieradius.

Kies een elektrische auto op basis van prijs

Wil je een zo voordelig mogelijke elektrische auto? Dat kan! Houd er rekening mee dat je dan wel inlevert op de afmeting van de auto. Rijd je vooral stadsverkeer en neem je niet teveel grote dingen mee, dan kunnen de voordelige modellen wel eens het beste zijn voor jou. Renault is op dit moment het allergoedkoopste met de Twizy voor circa € 12.500. Wil je toch een stapje groter? Dan is de Renault Twingo misschien is voor jou, deze kost circa € 22.000. De actieradius van deze modellen varieert van 100km tot 200km.

Kies op basis van de laadsnelheid

Ben je bang dat je straks veelvuldig aan de laadpaal staat? Dan kun je ook een keuze maken op basis van de laadsnelheid. Natuurlijk is het afhankelijk van de laadpaal, maar ook je auto speelt hierin een rol. Hoe sneller de auto vol is, hoe minder groot je actieradius misschien wel hoeft te zijn. Kia en Porsche delen de eerste plaats met maar liefst 1.050 kilometer opladen in een uur. Bovendien laad je bij een snellader altijd vlot.

Heb je jouw elektrische auto al gekozen?

Zo blijven er wel heel weinig bezwaren over om elektrisch te gaan rijden. Zodra jij de stap maakt, helpen wij je graag verder voor een laadpaal!

Vraag jouw offerte aan