Subsidies op een zakelijke laadpaal

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische- of hybride auto. Logisch, want dat is prettig, zuinig en duurzaam autorijden. Met een zakelijke laadpaal biedt je jouw medewerkers en klanten de mogelijkheid om hun hybride of elektrische auto op te laden. Ondertussen kun je als ondernemer profiteren van fiscale voordelen. De Saman Groep zet deze twee fiscale voordelen op een rij.

1. Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Bij de zakelijke aanschaf van een elektrische laadpaal kun je aanspraak maken op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dankzij de MIA kun je tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op jouw bedrijfsresultaat. Onder de investeringskosten vallen ook de installatiekosten. Maximaal € 2.500 van jouw investering in een laadpaal voor jouw bedrijf, komt in aanmerking voor de MIA. Dit komt neer op een bedrag van € 900 extra bruto voordeel wat jou kunt aftrekken.

2. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De laatste subsidie is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Sinds 2014 komt de aanschaf van een elektrische auto niet meer in aanmerking voor de KIA, maar zakelijke laadpalen (en zonnepanelen) nog wel! Dit kan resulteren in een extra fiscale afschrijving van 28% in het eerste jaar. Wanneer je voor € 2.500 investeert in een laadpaal bij jouw bedrijf, loopt het voordeel op tot € 787.

In sommige gemeenten kun je profiteren van extra financiële voordelen bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Informeer bij jouw gemeente naar de mogelijkheden.

Rekenvoorbeeld:

Saman Groep | Fiscale voordelen zakelijke laadpaal | MIA

Bovenstaande is een voorbeeld. Jouw situatie kan hiervan afwijken.

Voorwaarden subsidies zakelijke laadpaal

In principe kan iedere ondernemer die inkomsten- en vennootschapsbelasting betaalt gebruikmaken van de fiscale voordelen. Om gebruik te maken van de voordelen moet je je houden aan een aantal belangrijke voorwaarden:

  • Let op dat het aangeschafte bedrijfsmiddel op de milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat (meldcode G 3720).
  • De laadpaal komt voor ten hoogste € 2.500 van het investeringsbedrag in aanmerking voor de MIA. Kost jouw laadpaal minder dan €2.500? Dan kun je deze eventueel aanmelden in combinatie met een (nieuwe) elektrische auto om toch in aanmerking te komen.
  • De laadpaal mag niet op openbaar terrein staan.
  • De laadpaal moet nieuw zijn en mag dus niet eerder zijn gebruikt.
  • Je moet binnen drie maanden na aanschaf de investering aanmelden om in aanmerking te komen voor de regelingen.
  • Wil je gebruikmaken van de MIA-regeling, dan moet je binnen drie maanden na aanschaf de elektrische laadpaal aanmelden bij de RVO. Meer informatie voor het aanmelden en de regeling vind je op de website van de RVO.

Zakelijke laadpaal van de Saman Groep

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie of bekijk ons volledige aanbod aan zakelijke laadpalen in de shop. De Saman Groep ontzorgt jou ook bij het gratis aanvragen van de subsidies.

Direct een vrijblijvend adviesgesprek op locatie aanvragen

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken