Subsidies op een zakelijke laadpaal in 2020

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische- of hybride auto. Logisch, want dat is prettig, zuinig en duurzaam autorijden. Met een zakelijke laadpaal biedt u uw medewerkers en klanten de mogelijkheid om hun hybride of elektrische auto op te laden. Ondertussen kunt u als ondernemer profiteren van fiscale voordelen in 2020. De Saman Groep zet deze twee fiscale voordelen op een rij.

1. Milieu-investeringsaftrek (MIA) 2020

Bij de zakelijke aanschaf van een elektrische laadpaal kunt u aanspraak maken op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dankzij de MIA kunt u tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op uw bedrijfsresultaat. Onder de investeringskosten vallen ook de installatiekosten. Maximaal € 2.500 van uw investering in een laadstation voor uw bedrijf, komt in aanmerking voor de MIA. Dit komt neer op een bedrag van € 900 extra bruto voordeel wat u kunt aftrekken.

2. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) 2020

De laatste subsidie is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Sinds 2014 komt de aanschaf van een elektrische auto niet meer in aanmerking voor de KIA, maar zakelijke laadpalen (en zonnepanelen) nog wel! Dit kan resulteren in een extra fiscale afschrijving van 28% in het eerste jaar. Wanneer u voor € 2.500 investeert in een laadpaal bij uw bedrijf, loopt het voordeel op tot € 787.

In sommige gemeenten kunt u profiteren van extra financiële voordelen bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Rekenvoorbeeld:

Saman Groep | Fiscale voordelen zakelijke laadpaal | MIA

Bovenstaande is een voorbeeld. Uw situatie kan hiervan afwijken.

Voorwaarden subsidies zakelijke laadpaal

In principe kan iedere ondernemer die inkomsten- en vennootschapsbelasting betaalt gebruikmaken van de fiscale voordelen. Om gebruik te maken van de voordelen moet u zich houden aan een aantal belangrijke voorwaarden:

  • Let op dat het aangeschafte bedrijfsmiddel op de milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat (meldcode G 3720).
  • Het laadstation komt voor ten hoogste € 2.500 van het investeringsbedrag in aanmerking voor de MIA. Kost uw laadpaal minder dan €2.500? Dan kunt u deze eventueel aanmelden in combinatie met een (nieuwe) elektrische auto om toch in aanmerking te komen.
  • De laadpaal mag niet op openbaar terrein staan.
  • De laadpaal moet nieuw zijn en mag dus niet eerder zijn gebruikt.
  • U moet binnen drie maanden na aanschaf de investering aanmelden om in aanmerking te komen voor de regelingen.
  • Wilt u gebruikmaken van de MIA-regeling, dan moet u binnen drie maanden na aanschaf de elektrische laadpaal aanmelden bij de RVO. Meer informatie voor het aanmelden en de regeling vindt u op de website van de RVO.

Zakelijke laadpaal van de Saman Groep

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie of bekijk ons volledige aanbod aan zakelijke laadpalen in de shop. De Saman Groep ontzorgt u ook bij het gratis aanvragen van de subsidies.

Direct een vrijblijvend adviesgesprek op locatie aanvragen

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken