Zo werkte de btw van zonnepanelen tot 2023

Tot 2023 was het zo dat men na het aankopen van de zonnepanelen, de btw terug kon vragen. De Saman Groep nam dit proces volledig voor je uithanden. Om de administratieve rompslomp weg te halen en het voor particuliere woningeigenaren nog aantrekkelijker te maken om voor zonnepanelen te kiezen, is het btw-tarief op zonnepanelen nu 0%. Samen gaan we voor duurzaam!

Zo werkt de btw van zonnepanelen vanaf 2023

Omdat vele woningeigenaren geen gebruikmaakten van de teruggave en de investering van zonnepanelen een drempel opwierp om te kiezen voor zonnepanelen, introduceert de overheid vanaf 2023 een btw-nultarief op zonnepanelen. De btw op zonnepanelen is vanaf 2023 aangepast naar 0%. Maar, is dat voor iedereen zo?

Wanneer geldt het btw-nultarief wel en niet

btw-nultarief wel van toepassing

Factuurdatum is in 2023

Plaatsing op of bij een woning

Geldig op materialen en plaatsing

Doe-het-zelf of door een installateur

 

btw-nultarief niet van toepassing

✘ Niet geldig op huren van het systeem

✘Niet geldig op andere duurzame installaties

✘Niet geldig op versteviging van bouwkundige constructies

✘ Niet geldig op indaksystemen voor nieuwbouwwoningen

 

Twijfel je of jouw pand een woning is? Dit controleer je hier.

De prijzen zijn vanaf 1 januari 2023 gedaald en de administratieve handelingen verdwenen. Het nultarief is geldig voor particulieren en zakelijke klanten, mits de zonnepanelen op of bij een woning worden geplaatst. Wil jij zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Onze adviseurs vertellen je graag op welke subsidies je dan aanspraak kunt maken. Het nultarief is alleen van toepassing op zonnepanelen. Voor bijvoorbeeld warmtepompen en thuisbatterijen blijft de 21% btw van toepassing.

Jouw eigen zonnepanelen

Heb jij al in 2022 een factuur ontvangen voor jouw zonnepanelen? Geen zorgen, de Saman Groep vraagt de btw nog steeds kosteloos voor je terug. Is jouw factuur uit 2023, dan staat de btw er vanzelf al niet meer op. Wil jij ook zonnepanelen? Vraag direct jouw offerte aan!