Voor welke ondernemingen wordt energielabel C verplicht?

Deze maatregel is niet voor iedere onderneming van toepassing. Bijvoorbeeld omdat u al in het bezit bent van energielabel C. Dan hoeft u nu nog niets te doen. Als u nog niet in het bezit bent van energielabel C en alle vragen met ja kunt beantwoorden, dan is de energielabel C verplichting voor u van toepassing als u aan onderstaande punten voldoet;

1. Het kantoorgebouw is uw eigendom;

2. Tenminste 50% van het gebruiksoppervlak van het gebouw bestaat uit kantoorfunctie;

3. De oppervlakte van de kantoorfunctie is tenminste 100m2.

Uitzonderingen daarop zijn; monumentale panden en gebouwen die binnen twee jaar gesloopt worden. Kijk op de volgende link om stapsgewijs uit te vinden of uw kantoorgebouw binnen de regel valt. Wat kan ik doen om een verbeterslag te maken?

  • Niet iedere stap van verbetering is even rigoureus. Bijvoorbeeld het vervangen van uw TL verlichting voor LED verlichting. Dit heeft een positieve invloed op uw energielabel maar vereist nog geen complete verbouwing.
  • Ga na welk type glas u in de kozijnen heeft. HR++ glas heeft ook een isolerende werking voor uw pand. Bovendien is dit type glas erg comfortabel voor de medewerkers die bij het raam zitten.
  • Een belangrijke stap is de isolatie van het kantoorgebouw. Isoleren kan door uw hele pand; vloeren, gevels, daken. Aan alle kanten kunt u warmte verliezen en koude lucht binnen laten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Al helemaal niet als u bijvoorbeeld ook gasloos wilt verwarmen.
  • Duurzame installaties helpen enorm bij de verbetering van uw energielabel. Denk aan zonnepanelen om uw eigen stroom op te wekken of een warmtepomp om uw bedrijfspand te verwarmen en in de zomer ook te koelen. De Saman Groep is specialist in dit soort duurzame zakelijke installaties.

Stap voor stap naar een beter energielabel

Zodra u er klaar voor bent, volgt u vier stappen om een energielabel te ontvangen;

1. Vraag een advies aan. Een energieadviseur stelt u op de hoogte van de huidige stand van zaken en geeft u advies om dit te verbeteren indien nodig.

2. Bekijk de financiële regelingen die er zijn om uw bedrijf te verduurzamen. Er zijn diverse regelingen waar u gebruik van kunt maken. Klik hier om verder te lezen over subsidies voor verduurzaming voor bedrijven.

3. Voer het advies uit wat u van de energieadviseur heeft gekregen. Indien er nog verbeteringen nodig zijn geeft de adviseur u een advies. Dit advies kunt u in één keer uitvoeren maar mag natuurlijk ook in kleine stapjes verdeeld over een langere termijn.

4. Laat uw energielabel opstellen en registeren. Dit moet dus vóór 1 januari 2023 energielabel C of beter zijn indien uw kantoorgebouw binnen de regel valt.

Hoe helpt de Saman Groep u?

De Saman Groep levert en monteert installaties waarmee u kunt verduurzamen. Zowel zakelijk als particulier. Wij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden, subsidies en regelingen omtrent zakelijke duurzame installaties. Op onze zakelijke website vindt u diverse whitepapers die u in alle informatie voorzien. Liever niet lezen? Maak direct een afspraak met één van onze adviseurs. Zo zet u direct de eerste stap om vóór 2023 het juiste niveau te bereiken.

Wij begrijpen dat het lastig is om keuzes te maken om te verduurzamen. Geen zorgen, onze adviseur komt graag ter plekke om de mogelijkheden met u te bespreken. Ook nemen wij de volledige aanvraag van de subsidie uithanden voor u. Zo helpt de Saman Groep u van A tot Z. Neem direct contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen. Samen gaan we voor een duurzame toekomst.

Neem direct contact op

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken