Een energielabel voor woningen

Een energielabel vertelt je hoe energiezuinig jouw woning is. Gaat jouw woning in de verkoop of verhuur? Dan ben je verplicht het label te kunnen tonen aan de toekomstige koper of huurder. Zo hebben zij een indicatie van de toekomstige maandlasten, maar ook van de mogelijke energiebesparende maatregelen die zij kunnen uitvoeren. Bovendien stijgt de woningwaarde mee met het energielabel. Koop je een nieuwe woning? Dan is het fijn om te weten welke duurzame stappen er geadviseerd worden.

De toevoeging aan het energielabel

Sinds 1 augustus 2021 staat op  de nieuw aangevraagde labels ook vermeld of de isolatie van de woning voldoet aan de standaardnorm voor isolatie. Haalt jouw woning de standaardnorm? Dan is jouw woning klaar voor een toekomst zonder aardgas! Is de norm voor jouw woning nog iets te hoog gegrepen? Dan heb je met het energielabel nieuwe handvatten om jouw woning nog beter te isoleren en in de toekomst alsnog de norm te halen. Uiteindelijk gaan we met zijn allen voor zo min mogelijk gasverbruik en een duurzame toekomst.

De standaard isolatienorm houdt rekening met het bouwjaar van jouw woning. Zo hebben vele woningen gebouwd vóór 1945 nog geen spouwmuren. Ook wordt er rekening gehouden met bepaalde bouwdelen die reeds geïsoleerd zijn om te voorkomen dat dit dubbel zou gebeuren.

Heb jij in 2021 een energielabel aangevraagd, maar staat de isolatiewaarde hier nog niet op? Via mijn overheid kun je jouw aangevulde energielabel downloaden. Heb jij een energielabel nodig? Dat kan bijvoorbeeld via woninglabel.nl.

Van het gas af met een warmtepomp

Wanneer het label van jouw woning aangeeft dat jouw woning de standaardnorm voor isolatie haalt, weet je dat jouw woning verwarmd kan worden zonder aardgas. Als dit jouw wens is, komt de adviseur van de Saman Groep graag bij je langs om samen tot de beste warmtepomp voor jouw situatie te komen. Vind je helemaal van het gas af nog een stap te ver? Een hybride warmtepomp is ook een optie!

Direct een afspraak maken?