Een energielabel voor woningen

Een energielabel vertelt u hoe energiezuinig uw woning is. Gaat uw woning in de verkoop of verhuur? Dan bent u verplicht het energielabel te kunnen tonen aan de toekomstige koper of huurder. Zo hebben zij een indicatie van de toekomstige maandlasten, maar ook van de mogelijke energiebesparende maatregelen die zij kunnen uitvoeren. Bovendien stijgt de woningwaarde mee met het energielabel. Koopt u een nieuwe woning? Dan is het fijn om te weten welke duurzame stappen er geadviseerd worden.

De toevoeging aan het energielabel

Sinds 1 augustus 2021 staat op  de nieuw aangevraagde energielabels ook vermeld of de isolatie van de woning voldoet aan de standaardnorm voor isolatie. Haalt uw woning de standaardnorm? Dan is uw woning klaar voor een toekomst zonder aardgas! Is de norm voor uw woning nog iets te hoog gegrepen? Dan heeft u met het energielabel nieuwe handvatten om uw woning nog beter te isoleren en in de toekomst alsnog de norm te halen. Uiteindelijk gaan we met zijn allen voor zo min mogelijk gasverbruik en een duurzame toekomst.

De standaard isolatienorm houdt rekening met het bouwjaar van uw woning. Zo hebben vele woningen gebouwd vóór 1945 nog geen spouwmuren. Ook wordt er rekening gehouden met bepaalde bouwdelen die reeds geïsoleerd zijn om te voorkomen dat dit dubbel zou gebeuren.

Heeft u in 2021 een energielabel aangevraagd, maar staat de isolatiewaarde hier nog niet op? Via mijn overheid kunt u uw aangevulde energielabel downloaden.

Van het gas af met een warmtepomp

Wanneer het energielabel van uw woning aangeeft dat uw woning de standaardnorm voor isolatie haalt, weet u dat uw woning verwarmd kan worden zonder aardgas. Als dit uw wens is, komt de adviseur van de Saman Groep graag bij u langs om samen tot de beste warmtepomp voor uw situatie te komen. Vindt u helemaal van het gas af nog een stap te ver? Een hybride warmtepomp is ook een optie!

Direct een afspraak maken?