Type cv-ketel kiezen

HR-ketel

Een HR-ketel (Hoge Rendement), heeft een rendement van meer dan 100%. Daardoor is dit type cv-ketel enorm zuinig. Bijvoorbeeld Intergas, Nefit en Remeha bieden HR-ketels aan. De extra opbrengst wordt gerealiseerd doordat het koude retourwater in een warmtewisselaar wordt voorverwarmd met warmte van de rookgassen. Tijdens dit proces condenseert een deel van de waterdamp, waarbij veel warmte ontstaat. Belangrijk om te weten is dat een HR-ketel een afvoer voor condenswater nodig heeft.

Hybride ketel

Het tweede soort is een combinatie van een HR cv-ketel en een elektrische warmtepomp, hybride genoemd, van bijvoorbeeld Daikin. Hierbij werken de cv-ketel en warmtepomp samen om te voorzien in de warmtebehoefte. De warmtepomp gebruikt energie uit de lucht of bodem om de woning te verwarmen. Is deze energie niet toereikend, dan verwarmd de cv-ketel bij. Hierdoor wordt er veel minder gas verbruikt dan bij een ander type cv-ketel.

Bivalente ketel

Een bivalente ketel is bijvoorbeeld de Remeha Elga Ace. Dit is vergelijkbaar met een hybride systeem. Echter met één groot verschil. Een hybride systeem werkt samen met een geïntegreerde cv-ketel en een bivalent systeem werkt samen met iedere cv-ketel, dus ook die van jou! Wanneer jouw huidige cv-ketel nog in prima staat is en je toch gas wilt besparen, is dit een perfecte optie!

gesloten systeem

Iedere moderne cv-ketel is werkt met een gesloten systeem, dat is wel zo veilig. Bij een gesloten systeem wordt de zuurstof niet onttrokken via de binnenhuislucht, maar uit de buitenlucht. Dit gebeurt vaak via een dubbelwandige pijp. Via deze pijp wordt zowel de buitenlucht aangezogen als het rookgas afgevoerd. Het voordeel van een gesloten systeem is dat relatief schone buitenlucht wordt gebruikt bij de verbranding. Hierdoor heeft de brander een schonere verbranding en vervuilt minder snel. Een open systeem wordt in Nederland al niet meer toegepast.

Welk type cv-ketel past bij mij?

Om het juiste type cv-ketel te kiezen kijken we eerst naar jouw woning. Hoe groter de woning, hoe meer vermogen de ketel moet hebben. Ook kijken we naar hoe goed de woning is geïsoleerd. Door slechte isolatie gaat er namelijk veel warmte verloren. Verder kijken we op hoeveel plekken je in de woning tegelijkertijd warm water nodig hebt. Ook dit is bepalend voor het benodigde vermogen van de cv-ketel. Op basis van de mogelijkheden en jouw wensen voor een bepaald type cv-ketel, geven wij een passend advies. Ontdek welke cv-ketel het beste bij uw situatie past met onze online check.

Het juiste type Cv-ketel kopen of huren bij de Saman Groep

De Saman Groep biedt een breed assortiment aan verschillende soorten cv-ketels. Wij werken samen met de beste leveranciers en fabrikanten zoals Nefit, Intergas en Remeha. Wanneer kopen niet binnen jouw mogelijkheden valt of geen noodzaak is, kun je ook een cv-ketel huren. Een cv-ketel huur je voor een periode van minimaal 12 jaar. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag. Ondertussen houden wij jouw toestel in optimale conditie, want service en onderhoud zijn bij de huur inbegrepen. Bij eventuele storingen staan wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor je klaar zonder bijkomende kosten.

Tijdelijk een gratis slimme thermostaat t.w.v. € 168 bij alle Intergas cv-ketels!

Vrijblijvende offerte aanvragen