Duurzaamheidslening

De eerste stimuleringsregeling die we toelichten is de Duurzaamheidslening. Verschillende gemeenten en provincies bieden deze lening aan om het treffen van duurzame maatregelen te stimuleren. Tegen gunstige voorwaarden kunt u daarmee de energiebesparende maatregelingen in en aan uw huis financieren. Daarnaast bepaalt iedere gemeente of provincie zelf welke duurzame maatregelen wel en niet worden gefinancierd en welke doelgroepen hiervoor in aanmerking komen.  Let op! Niet iedere gemeente of provincie in Zuidwest-Nederland biedt de Duurzaamheidslening aan.

“Via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) konden we een lening tegen 1% rente afsluiten. Hierdoor zijn onze maandelijkse lasten ongeveer € 30 lager, inclusief afbetaling. Ik kan het iedereen aanraden om op deze manier een woning te verduurzamen.”

Familie de Koning uit Koudekerke

Energiebespaarlening

Een andere mogelijkheid is de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit landelijk fonds is beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s die verduurzamende maatregelen nemen. Het grootste verschil tussen deze lening en de Duurzaamheidslening, is dat de Energiebespaarlening niet regionaal wordt ingevuld. De voorwaarden zijn namelijk landelijk bepaald. Bovendien kunt u in vrijwel iedere gemeente gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Tot slot is het belangrijk om te weten is dat de Energiebespaarlening een maximum van 75% stelt bij het financieren van zonnepanelen en alleen mogelijk is in combinatie met een andere verduurzamende maatregel.

Een stimuleringsregeling afsluiten voor verduurzamen

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden in uw gemeente kunt u op de website van SVn eenvoudig bekijken welke stimuleringsregelingen er in uw gemeente beschikbaar zijn. Informeer vervolgens bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor een stimuleringsregeling.

De Saman Groep helpt u graag verduurzamen. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur bij u thuis om de mogelijkheden te bekijken.

Vrijblijvende offerte aanvragen