Hoe ziet de markt er momenteel uit?

Door de coronacrisis daalde de vraag naar verschillende grondstoffen enorm. Daarom besloten diverse producenten de voorraad sterk terug te dringen. Nu de markt weer aantrekt duurt het langer dan verwacht voor de producenten om de voorraden weer op pijl te krijgen.  Daarnaast zijn de kosten om een container te vervoeren in korte tijd verzesvoudigd. De gevolgen daarvan voor afnemers, zoals fabrieken, bouwbedrijven en installateurs zijn sterk merkbaar. Dit uit zich in lange levertijden en prijsstijgingen.

Wat betekent dit voor de duurzame installaties?

De Saman Groep ervaart vooral problemen bij de levering van zonnepanelen. Door een aanhoudend tekort van de grondstoffen polysilicium en glas, wordt het productieproces van zonnepanelen belemmerd en stijgt de prijs. Binnen drie maanden is de prijs van polysilicium met 50% gestegen. Ook door het kostbare vervoer wordt de prijs verder opgedreven. Dat is niet alleen vervelend wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen. Ook de energietransitie loopt hiermee vertraging op.

Wat betekent dit voor jou?

Offerte

Heb je een offerte ontvangen van de Saman Groep? Normaal gesproken is deze twee maanden geldig. Maar, door de steeds veranderende prijzen, is deze momenteel slechts twee weken geldig. De kans is dus aanwezig dat de prijs van jouw offerte na het verlopen van de geldigheidsduur aangepast moet worden.

Order

Heb je al akkoord gegeven op jouw offerte? Uiteraard leveren en monteren wij jouw installatie conform afspraak. Maar, door de slechte levertijd wereldwijd, is onze levertijd op dit moment soms ook langer dan je van ons gewend bent.

Prijzen

Alle prijzen op onze webshop worden geüpdatet zodra nodig. Zo zie je altijd de actuele prijs op onze webshop. Het kan dus zijn dat de prijzen op de website afwijken van een prijs in een advertentie in de krant.

Heb je vragen over jouw order of over de situatie? Neem gerust contact op met ons team Klantadvies via [email protected] of 085 – 620 3100. Wij staan je graag te woord en kunnen de actuele status van jouw opdracht inzien.