Tijdgestuurd regenereren

Bij een tijdgestuurde waterontharder spoelt het systeem na een vast aantal dagen op een vast tijdstip. Hierbij wordt geen rekening gehouden met uw werkelijke waterverbruik. Daardoor is dit een meer verspillende techniek ten opzichte van volumegestuurd regenereren. Het ene moment verbruikt u immers meer water dan het andere moment. Daartegenover kan deze methode wel voordelig zijn wanneer u erg weinig water gebruikt of bijvoorbeeld meerdere weken op vakantie bent. Viezigheid in de waterontharder heeft dan geen kans, omdat de ontharder – ongeacht het verbruik – op een vast moment spoelt.

Volumegestuurd regenereren

Alle waterontharders van de Saman Groep regenereren volumegestuurd. Bij een volumegestuurde waterontharder spoelt het systeem pas op het moment dat de berekende capaciteit volledig is opgebruikt. De waterontharder doet dit door de hoeveelheid water die door het systeem gaat continu te meten. Dit is dus een efficiënte, maar wel duurdere techniek ten opzichte van tijdgestuurd regenereren. Let wel op! Omdat de waterontharder gaat spoelen op het moment dat de capaciteit is opgebruikt kan dit op ieder moment gebeuren, dus ook overdag.

Waterontharder met een enkele of dubbele harscilinder

Het regenereren is dus belangrijk om de harscilinder met de met natrium geladen harsbolletjes in uw waterontharder schoon te spoelen. Een waterontharder kan beschikken over een enkele of een dubbele harscilinder. Een waterontharder met een enkele harscilinder beschikt over minder capaciteit dan een waterontharder met een dubbele harscilinder. Daarnaast heeft u tijdens het regenereren van een waterontharder met een enkele harscilinder tijdelijk geen zacht water. Met een dubbele harscilinder heeft u dit wel. Bij dit type waterontharders wordt namelijk eerst de ene harscilinder gereinigd en daarna de andere. Hierdoor ontkalkt altijd één harscilinder het water.

Zo kiest u een waterontharder

Naast uw voorkeur voor het altijd verzekerd zijn van zacht water, is het ook belangrijk om de kosten mee te nemen in uw overweging. Een waterontharder met een dubbele harscilinder is namelijk duurder dan een waterontharder met een enkele harscilinder. Wij adviseren om een waterontharder te kiezen die past bij uw waterverbruik. De waterontharders met een enkele harscilinder die de Saman Groep aanbiedt (Delta Escalda en Delta Rusela), zijn meestal voldoende voor een gezin van circa 1 – 4 personen. Een groter gezin? Kies dan voor een waterontharder met dubbele harscilinder (Delta Morava of Delta Domela). Deze is geschikt voor gezinnen tot 8 personen.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over het kopen van een waterontharder bij de Saman Groep? Bekijk ons volledige aanbod aan waterontharders in de shop of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Binnen twee werkdagen nemen wij vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak om te bellen, videobellen of bij u thuis langs te komen voor een persoonlijk adviesgesprek.

  • Onzichtbare velden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.