Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een 100% recyclebaar staal met een erg lange levensduur. Je kan cortenstaal goed herkennen aan de stoere roestbruine kleur. Waar roest normaal afgeeft, is dat bij corten niet het geval. Daardoor is corten perfect toe te passen in een tuin bij bijvoorbeeld bloembakken, borders, tafels, vuurschalen en banken. Cortenstaal begint als een blank staal. Door regen en wind transformeert de kleur na een aantal maanden naar een egale oranje roestkleur. In de loop van tientallen jaren verandert de kleur langzaam naar roodbruin. Daardoor geeft cortenstaal jarenlang een nieuwe uitstraling.

Daarom kiest u voor cortenstaal

Cortenstaal geeft sfeer

Cortenstaal heeft de kenmerkende roestbruine kleur. Deze natuurlijke kleur past prachtig bij uw groene planten. Ook geeft het een warme sfeer in uw tuin. Daarnaast kan cortenstaal aan uw gevel perfect worden toegepast voor een stoere en robuuste uitstraling.

Cortenstaal is duurzaam

Cortenstaal is geheel onderhoudsvrij en bovendien 100% recyclebaar.

Cortenstaal is sterk

Cortenstaal is oersterk. De roest werkt namelijk als een beschermlaag. Hierdoor gaat cortenstaal tientallen jaren mee.

Door weer en wind

Sommige materialen in uw tuin knappen niet op doordat ze in weer in wind buiten staan, cortenstaal komt dankzij deze weersomstandigheden juist tot leven.

Cortenstaal bij Saman Groep Constructie

Ga je binnenkort aan de slag met jouw tuin of woning en ben je benieuwd naar de mogelijkheden met cortenstaal? Saman Groep Constructie helpt je graag verder. Op basis van jouw ontwerp of dat van ons. Omdat alle constructiewerkzaamheden in onze eigen werkplaats worden uitgevoerd, zijn we snel, flexibel én kan bijna alles! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, we denken graag met je mee.

Vraag direct uw offerte

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken