Wat is een multi split airco?

Een multi split airco is een airco bestaande uit één buitendeel en meerdere binnendelen. Het buitendeel staat bijvoorbeeld op jouw platte garagedak en de binnendelen heb je verspreid over diverse ruimtes zoals jouw slaapkamer, woonkamer en thuiskantoor.

Het grootste voordeel van een multi split airco is dat je buiten geen extra ruimte kwijt bent. Je plaatst namelijk nog steeds maar één buitenunit. Een ander voordeel hiervan is dat het voordeliger is wanneer je maar één buitenunit nodig hebt in plaats van meerdere.

Saman Groep | Airco | Airconditioning | Daikin | Hoe werkt airco

Dit een multi split airco wél

Een multi split airco is een mooi systeem, maar het is niet voor iedereen de beste oplossing. We zetten eerst op een rijtje wat de multi split airco wél kan;

 1. Meerdere ruimtes los van elkaar koelen of verwarmen
  Werk je veel thuis? Dan kan het zijn dat dit de enige ruimte is die je gedurende kantooruren warm wilt houden. Hier is een airco perfect voor. Ga je naar bed, dan zorgt de volgende binnenunit voor een comfortabel klimaat in jouw slaapkamer en het klimaat op jouw thuiswerkplek hoef je dan niet meer bij te houden.
 2. Eén buitenunit voor meerdere binnenunits
  Buiten hang je één buitenunit op waar al jouw binnenunits op aangesloten kunnen worden. Er zit natuurlijk wel een grens aan, maar in de meeste situaties is twee of drie binnenunits voldoende.

Dit is een multi split airco níet

Een multi split airco is niet voor iedere situatie de oplossing. Daarom zetten we ook op een rijtje wat een multi split airco niet kan;

 1. Je water verwarmen
  Met meerdere binnenunits kun je een groot deel van de radiatoren erg laag of uit zetten wanneer je de airco gebruikt om te verwarmen. Maar, een airco verwarm geen tapwater. Dus ga je douchen, dan zal de cv-ketel jouw water gewoon nog met gas moeten verwarmen.
 2. Goedkoop
  Een multi split airco is niet het meest voordelige systeem. De montage ervan is ingewikkelder en daarmee duurder. Wel is het voordeliger dan meerdere single split airco’s doordat je maar één buitendeel hebt. Daarentegen bespaar je wel op je energierekening dankzij een airco. Hierover lees je meer in deze blog.

Een multi split airco bij jou thuis?

De Saman Groep plaatste al honderden airco’s en heeft uitsluitend gecertificeerde monteurs. Bovendien voorzien we je altijd eerst van een advies op maat. Onze adviseur zal je precies vertellen wat de beste oplossing voor jouw situatie is. Vraag direct jouw advies aan!

Lees ook: Zo kiest je een airco die bij je past!

jouw huis koelen met een Daikin multi split airco

De Saman Groep installeert als erkend STEK installateur (multi) split unit airco’s van Daikin in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant. Wens je meer informatie over de mogelijkheden om jouw huis te koelen met een airco? Vraag via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte en adviesgesprek aan of bestel jouw airco direct online in onze webshop.

Nog meer besparen? Kies voor ons actiemodel!

Ontdek de Daikin Sensira, nu tijdelijk extra scherp geprijsd in ons assortiment. De Daikin Sensira biedt een combinatie van comfort en duurzaamheid. De airco is energiezuinig en heeft daarom ook een A++ label. De Sensira is ook te gebruiken als verwarming, waardoor je geen gas meer nodig hebt om jouw kamer te verwarmen.

Vraag jouw vrijblijvende offerte aan!