Waarom een warmtepomp?

In onze omgeving is er veel ongebruikte natuurlijke energie aanwezig in de aarde en lucht. Een warmtepomp gebruikt deze gratis energie om jouw woning duurzaam te verwarmen of koelen. Hierdoor verbruik je veel minder tot zelfs helemaal geen gas meer. Met een warmtepomp verlaag je aanzienlijk de energiekosten en CO2-uitstoot.

Tip! Door de lage temperatuurverwarming profiteer je met een warmtepomp van een comfortabel binnenklimaat. Je huis warmt wel minder snel op. Daarom is het verstandig om de thermostaat niet lager te zetten. Dit kost indien jouw huis goed is geïsoleerd, maar weinig energie.

Volledig van het gas af: all-electric warmtepomp

Wil (en kun) je volledig gasloos wonen? Overweeg dan een all-electric warmtepomp. Het is in dit geval wel belangrijk om te weten of dat kan. Hoe? Helaas is daar niet één passend antwoord op. Kook je bijvoorbeeld nog op gas? Dan moet je hiervoor een alternatief vinden. Verder is het van belang dat de woning goed geïsoleerd is. Ook de aanwezigheid van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren zijn in de meeste situaties belangrijk. Dit komt doordat de meeste warmtepompen een verwarmingstemperatuur hebben van maximaal 55 graden, minder dan een cv-ketel. Met een volledig elektrische warmtepomp heb je geen gasketel meer nodig. Vanzelfsprekend bespaar je zo flink op uw energiekosten. De warmtepomp verwarmt door middel van duurzame energie jouw huis en zorgt voor warm water. In de praktijk zien we dat dit type warmtepomp erg geschikt is voor nieuwbouwwoningen en bestaande woningen die volledig van het gas af kunnen.

Lees ook: woning geschikt voor een warmtepomp?

Een volledig elektrische warmtepomp is ongeveer net zo groot als een koelkast. Dit komt door het grote voorraadvat voor warm water.

Minder gas gebruiken: hybride warmtepomp

Is volledig gasloos wonen nog een brug te ver? Misschien past een hybride warmtepomp dan beter bij jouw wensen en woning. Deze hybride oplossing is een combinatie van een warmtepomp en HR-ketel. Dit kan een all-in systeem zijn of een warmtepomp die samenwerkt met jouw bestaande cv-ketel. Is jouw cv-ketel nog niet zo oud? Dan kan deze oplossing een mooie eerste stap zijn om je energiekosten te verlagen. Tegelijkertijd werk je ook nog eens aan een duurzamer milieu. Onder alle omstandigheden zorgt een hybride warmtepomp voor het hoogste rendement. Is de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend? Dan zorgt de HR-ketel voor extra capaciteit. Tijdens erg koude winterdagen is het rendement van de hybride warmtepomp vaak lager dan dat van de ketel. De warmtepomp schakelt uit en de ketel neemt de verwarmingsfunctie over. Zo zit je nooit in de kou.

Een hybride warmtepomp is wat kleiner of net zo groot als een cv-ketel. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag!

Een warmtepomp aanschaffen bij de Saman Groep

Of je nu kiest voor een hybride- of all-electric warmtepomp, door onze kennis en ervaring met duurzame energie-oplossingen, kan de Saman Groep jou optimaal adviseren over de mogelijkheden. Van het aansluiten van de vloerverwarming tot het adviseren bij de financiering. De Saman Groep verzorgt de gehele aanleg en het onderhoud van jouw warmtepompinstallatie. Je hoeft alleen maar te genieten van de behaaglijke warmte of aangename koelte in huis. En van de besparing op de energierekening!

Bekijk ons volledige aanbod aan warmtepompen in de webshop of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvende offerte aanvragen

  • Hidden
  • Hidden