Energietransitie in drie stappen

In één keer overstappen naar 100% duurzaam wonen, leven en werken is in de meeste gevallen niet mogelijk of wenselijk. Daarom leggen we aan de hand van drie stappen uit wat u zelf kunt doen.

1.      Beperk uw energievraag

Door energie te besparen valt er direct heel wat te winnen. De meest duurzame energie is immers de energie die u niet gebruikt. De eenvoudigste manier om energie te besparen is door slimmer om te gaan met elektriciteit. Gebruikt u bijvoorbeeld al LED-verlichting en zijn uw elektrische apparaten energiezuinig (A+++)? Hierdoor kunt u direct uw energievraag flink verkleinen. Een andere manier om uw energievraag te beperken is isoleren. Immers, hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe minder warmte en energie er verloren gaat.

2.      Gebruik duurzame energie

Het is belangrijk dat de energie die we nodig hebben zoveel mogelijk duurzaam wordt opgewekt. Elektriciteit kunt u zelf opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook warmte kunt u duurzaam opwekken, bijvoorbeeld met een zonneboiler of warmtepomp. Denk daarnaast ook eens aan transport. Ruil bijvoorbeeld uw vervuilende diesel in voor een elektrische of hybride auto.

3.      Gebruik fossiele brandstoffen zo  efficiënt mogelijk

Hoewel we in een ideale situatie deze stap het liefst willen vermijden, heeft u misschien na de eerste twee stappen nog steeds fossiele brandstoffen nodig. Kies hierbij voor de minst belastende mogelijkheid. Zo leveren sommige energieleveranciers alleen energie uit duurzame lokale energiebronnen. Hierdoor verlaagt u indirect uw CO₂-uitstoot en draagt u bij aan lokale, duurzame initiatieven.

Energietransitie In Drie Stappen | Saman Groep

Iedere stap draagt bij aan een schoner milieu

Met iedere stap draagt u bij aan een schoner milieu. Hoe klein deze stap ook is. Ondertussen bespaart u ook op uw energiekosten. Dat is dubbel zoveel winst! Werkt u ook mee aan de energietransitie? De Saman Groep helpt u graag verduurzamen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis!

Vrijblijvende offerte aanvragen