Energie besparen tijdens de feestdagen met:

De Kerstboom

Geen (echte) kerstboom tijdens de donkere dagen is voor veel mensen geen optie. Toch kan het milieubewust. Kies dit jaar een duurzame kerstboom. Denk bijvoorbeeld eens na over het adopteren van een kerstboom. We horen u denken; het adopteren van een kerstboom? Precies! U huurt dan een kerstboom die na de feestdagen weer terug geplant wordt. Zo gaat een boom jarenlang mee, worden de bomen niet verbrandt en kunt u energie besparen tijdens de feestdagen. Daarnaast worden de adoptiebomen biologisch gekweekt.

Verlichting

De donkere dagen kunt u gezellig maken met verlichting. Maar deze extra stroomvraag kost u behoorlijk wat aan energie. Kies ervoor om eens wat meer kaarsen aan te steken. Dan is het gelijk een stukje gezelliger in huis. Wilt u toch graag lampjes? Kies dan voor LED lampjes. Deze gebruiken veel minder energie. En verlaat u de verlichte ruimten? Vergeet dan niet de kaarsjes en lampen uit te doen.

Cadeaus

Cadeaus horen voor veel gezinnen bij de kerstdagen. We geven elkaar de mooiste nieuwe spullen. U kunt het dit jaar eens anders doen. Kies ervoor om geen nieuwe cadeaus te kopen, maar kies voor een tweedehands cadeau. Op deze manier geeft u de vaak erg mooie spullen en speelgoed een tweede kans. Bovendien scheelt het u in veel gevallen ook nog eens geld.

Eten

Een ander ding dat veel mensen graag doen tijdens de feestdagen: samen genieten van smakelijk eten. Uw kerstdiner kunt u dit jaar ook eens wat duurzamer doen. Maak bijvoorbeeld de keuze voor vleesvervangers. Haal daarnaast de ingrediënten zoveel mogelijk bij de lokale groenteboer. Houdt u eten over? Dit kunt u de dagen na kerst nog eten, zo voorkomt u voedselverspilling en kunt u energie besparen tijdens de feestdagen.

Kleding

Waarom zou u voor deze paar dagen nieuwe kleding aanschaffen? Vaak heeft u nog kleding in de kast hangen wat prima is voor deze dagen. Wilt u toch graag iets nieuws? Ga dan eens langs bij een kringloopwinkel of kijk bij familie of vrienden in de kast. Of doe een (foute kerst)trui aan, zodat de verwarming lager kan.

Oliebollen

Veel mensen maken oliebollen tijdens de laatste dagen van het jaar. Als u klaar bent met bakken, spoel dan het frituurvet of olie niet door de gootsteen of het toilet. Het riool kan dan verstopt raken. Bij veel gemeenten kunt u het vet gescheiden inleveren. Als dit niet kan in uw gemeente, doe dan het vet in een gesloten fles of verpakking en daarna in de grijze bak.

Vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling wordt er veel vuurwerk afgestoken. Als u vuurwerk wilt afsteken, kies dan niet voor siervuurwerk. Siervuurwerk belast het milieu veel meer dan knalvuurwerk. Bij siervuurwerk komen er naast koolstofdioxide ook zware metalen vrij. Deze belanden in bijvoorbeeld het water of de natuur. Ruim tot slot het vuurwerkafval zo snel mogelijk op, zodat schadelijke stoffen zo min mogelijk in het milieu komen.

Goede voornemens om energie te besparen in 2021

Voor het nieuwe jaar worden er door veel mensen goede voornemens gemaakt. Denk tijdens de feestdagen ook eens na over uw energieverbruik. Kunt u in 2021 energie besparen met bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp, laadstation of een zonneboiler? Vraag een vrijblijvende offerte aan en zie direct hoeveel u kunt besparen in 2021.

Hoe gaat u energie besparen tijdens de feestdagen?

Met deze bespaartips kunt u flink energie besparen tijdens de feestdagen. Met welke bespaartip gaat u tijdens de feestdagen aan de slag?

Vrijblijvende offerte aanvragen