Duurzame energie uit lokale bronnen

Echte groene stroom wordt opgewekt door middel van natuurlijke bronnen. Zo wordt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen vermindert. Veel energieleveranciers die onvoldoende groene stroom produceren, kopen voor een zacht prijsje groene stroomcertificaten uit Europa. Daardoor ‘vergroenen’ ze de Nederlandse stroom. Maar, zo dragen ze niet bij aan de duurzame energie uitbreiding in Nederland. Dat is jammer. De Saman Groep neemt haar verantwoordelijkheid hierin. In 2016 werd energiebedrijf Saman EnergiQ opgericht. Saman EnergiQ levert alleen eerlijke groene energie uit lokale energiebronnen. We beheren de bronnen zelf waardoor we deze garantie kunnen geven. Zo dragen we met elkaar bij aan de vergroening van de energieproductie in Zeeland.

Saman EnergiQ: De enige energieleverancier voor 100% Zeeuwse stroom

Saman Groep | Saman EnergiQ | Duurzame energie | Waar staan wij voor?

Zonnepark Zierikzee

Na de aanleg van windpark Zierikzee, startte Saman EnergiQ in 2017 met de aanleg van haar eerste zonnepark. Hierdoor werd het mogelijk om op grotere schaal duurzaam energie op te wekken. Aan de rand van het bedrijventerrein in Zierikzee zijn de afgelopen maanden ruim 40.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Genoeg om maar liefst 4.200 huishoudens elk jaar te voorzien van duurzame energie. Daarnaast wil Saman EnergiQ de komende jaren meer Zeeuwse zonneparken ontwikkelen.

100% Zeeuws

Saman EnergiQ levert niet alleen als enige energieleverancier 100% groene Zeeuwse stroom, maar helpt u ook slimmer om te gaan met energie. Immers, de groenste energie is de energie die u niet verbruikt. Daarnaast werkt Saman EnergiQ aan de vergroening van gas. Voor elke 1000 m³ gas die onze klanten gebruiken, storten we € 5,00 in het Zeeuws Klimaatfonds. Het Zeeuws Klimaatfonds ondersteunt hiermee duurzame energieprojecten. Samen met onze klanten, proberen we zo de energiecirkel in Zeeland weer rond te maken.

Goedkoper én groen

Is eerlijke groene energie duurder? Totaal niet. We geven u een prijsvoorbeeld. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh aan elektriciteit en 1.450 m³ aan gas. In dit prijsvoorbeeld gaan we uit van enkeltarief.

Saman EnergiQ – 3 jaar vast                      maandelijks      € 170*
DELTA – 3 jaar vast                                      maandelijks      € 178*

* Prijzen juni 2019 gebaseerd op netbeheerder Enduris (Zeeland)

Bij Saman EnergiQ bent u in dit geval € 96 per jaar goedkoper uit, profiteert u drie jaar lang van een vaste prijs en van échte groene stroom uit zonnepark en windpark Zierikzee.

Stap over op Saman EnergiQ

U kunt eenvoudig overstappen naar Saman EnergiQ. Bereken hoeveel u gaat besparen en neem contact op voor een vrijblijvend energie-advies.

Van Zeeland, voor Zeeland. Gaat u ook voor voordelige energie van Zeeuwse bodem?