Over DMEGC zonnepanelen

DMEGC Solar Energy is sinds 2009 actief met de productie van zonnepanelen. Door voortdurend te innoveren en de focus te houden op kwaliteit en duurzaamheid worden de producten van DMEGC Solar hoog op waarde geschat. DMEGC hanteert strenge kwaliteitseisen, dat zie je aan de nette afwerking en het gebruik van degelijke materialen voor de productie van de zonnepanelen. Bovendien geniet je van 12 jaar productgarantie.

Over Meyer Burger zonnepanelen

Meyer Burger is een Zwitsers merk wat staat voor kwaliteit en duurzaamheid en is bovendien volledig Europees. De zonnepanelen van Meyer Burger zijn compact waardoor ze goed in te passen zijn op het gemiddelde Nederlandse dak. Tevens behaalt een Meyer Burger paneel tot 20% meer opbrengst op hetzelfde formaat dak dan een gemiddeld paneel. Dit komt door de hoge prestaties is warm weer en het hoge celrendement. Met 25 jaar productgarantie, Zwitserse ontwikkeling en productie in Duitsland levert Meyer Burger topprestaties bij jou thuis.

De eerlijke vergelijk van zonnepanelen

Als je zonnepanelen wil vergelijken, kijken de meeste mensen naar het vermogen per paneel, maar je kunt dit ook terugrekenen naar het vermogen per m2 dakvlak. Wanneer je dit doet, schelen de DMEGC en Meyer Burger amper in vermogen.

Heb je voldoende ruimte op jouw dak? Grote kans dat je dan het meeste vermogen haalt uit DMEGC panelen met 405 Wp per paneel. Heb je een kleiner dak? Dan is de kans groot dat je dan met Meyer Burger panelen beter uitkomt met 385 Wp per paneel. Deze panelen zijn minder breed dan de DMEGC en dat kan zomaar betekenen dat je meer panelen naast elkaar kwijt kunt op jouw dak.

We laten het zien aan de hand van een voorbeeld. Het gemiddelde Nederlandse dak is 5,5 meter breed. Doorgaans passen er gemakkelijk twee panelen boven elkaar. Kies je voor DMEGC? Dan passen er vier panelen naast elkaar. Dit zorgt voor een totaal van acht panelen op het dakvlak. Met DMEGC bereik je dan een totaal vermogen van 3.240 Wp. Kies je voor Meyer Burger? Dan passen er vijf panelen naast elkaar. Dit zorgt voor een totaal van tien panelen op het dakvlak. Met Meyer Burger bereik je dan een totaal vermogen van 3.850 Wp. Wanneer je een kleiner dakvlak hebt, kan het dus voorkomen dat een paneel met minder vermogen jouw totale installatie toch voorziet van meer vermogen.

DMEGC en Meyer Burger zonnepanelen naast elkaar

DMEGC

·         405 Wp vermogen

·         12 jaar garantie

·         84% vermogen na 25 jaar

·         Afmeting 172,2 x 113,4 x 3,5 cm

·         Investering bij acht panelen circa € 3.300

Meyer Burger

·         385 Wp vermogen

·         25 jaar garantie

·         92% vermogen na 25 jaar

·         Afmeting 176,7 x 104,1 x 3,5 cm

·         Investering bij acht panelen circa € 4.600

Waar komt het prijsverschil vandaan tussen DMEGC en Meyer Burger?

Zoals je hierboven ziet, zijn de Meyer Burger zonnepanelen duurder dan de DMEGC zonnepanelen. We krijgen regelmatig de vraag hoe dit komt. Allereerst is Meyer Burger een volledig Europees paneel, de lonen zijn in Duitsland vergelijkbaar met onze eigen lonen, wanneer men kiest voor een niet-Europese productielocatie liggen de lonen in de productie lager. Ook heeft Meyer Burger en slimme technologie ontwikkeld waardoor deze panelen beter presteren op warme zomerdagen en dan is er nog de vermogensgarantie na 25 jaar, deze is bij DMEGC 84% en bij Meyer Burger 92%. Kortom het prijsverschil is echt te achterhalen.

Is DMEGC dan een slecht zonnepaneel? Zeker niet! Om de juiste keuze te maken, kijk je naar jouw budget en jouw dakvlak. Onze adviseurs helpen je graag op weg om het merk te achterhalen wat het beste bij jouw situatie past. Vraag jouw vrijblijvende advies aan via onderstaand formulier.

Vraag jouw offerte aan