Edward de Bart geeft als een van de redenen voor het benaderen van de Saman Groep een steeds verdere integratie van de installatie- en elektrotechniek. Dit zorg ervoor dat er minder kansen liggen voor zuiver elektrotechnische bedrijven. “Ik heb dit onderkent en ben opzoek gegaan naar een partij waarbij er nieuwe kansen kunnen ontstaan, en waarbij alle collega’s en klanten een juiste plek kunnen krijgen.” aldus de Bart. Alle lopende activiteiten en projecten van de Bart worden uitgevoerd binnen de Saman Groep.

“Wij zien in de overname van de activiteiten en collega’s van de Bart een belangrijke uitbreiding op onze huidige elektrotechnische afdeling, doordat de energietransitie leidt tot een verdere elektrificatie van de gebouwde omgeving. Elektrisch verwarmen met een warmtepomp, laadpalen en zonnepanelen leiden tot de benodigde aanpassingen van de elektrotechnische installaties. Voor ons is het belangrijk dat we voldoende capaciteit combineren met goede technische kennis en communicatieve vaardigheden. Met deze overname maken wij behoorlijke stappen op dit gebied.”, aldus Erik Kloet, Commercieel Directeur van de Saman Groep.

Alle personen met een dienstverband bij de Bart zullen binnen de Saman Groep werkzaam worden. Ook Edward de Bart wordt actief binnen de Saman Groep. De organisaties van de Bart en de Saman Groep sluiten met betrekking tot hun cultuur goed op elkaar aan, doordat het beide open organisaties zijn met een duidelijke focus op tevreden klanten.