Hoe komt de toegenomen vraag?

Zowel de stroom- als gasprijs is in het laatste half jaar fors gestegen. Met het toenemen van de stroomprijs is de vraag naar zonnepanelen onwijs gegroeid. Je wekt dan tenslotte je eigen energie op en bent minder afhankelijk van de energieleverancier. Ook de gasprijzen zijn flink gestegen en de Nederlandse voorraad van gas is flink geslonken. Deze situatie maakt dat de warmtepompen erg gewild zijn. Je bespaart met een hybride model tot 70% gas en met een all-electric kun je zelfs helemaal van het gas af. Bovendien verhoogde de overheid de subsidie op warmtepompen tot 30% van het aankoopbedrag. Zo is een warmtepomp financieel wel heel aantrekkelijk.

Waarom zijn de wachttijden zo lang?

Wereldwijd zien we al maanden problemen met de levering van duurzame installaties. Dat gaat om zonnepanelen, omvormers, warmtepompen en zo verder. Dit komt door diverse zaken, maar voornamelijk door het gebrek aan de juiste grondstoffen. Voor bepaalde producten loopt te levertijd op tot een jaar. Wij vinden dit erg vervelend, maar hebben hier geen invloed op.

Wat kun je doen?

Wachten op jouw installatie is niet leuk, maar helaas is het op dit moment niet anders. Doordat dit  probleem in de hele branche speelt, ben je bij een andere installateur niet sneller aan de beurt. Is jouw huidige cv-ketel kapot gegaan? Dan kun je wel met een gerust hart kiezen voor een nieuwe cv-ketel. Als je daarna alsnog overstapt naar een warmtepomp kun je namelijk gebruik maken van de Saman Gaslos Garantie. Heb je een vraag over jouw uitstaande bestelling? Neem dan contact met ons op via 085 – 620 31 00.