1) Geen grote investering bij het huren van een warmtepomp

De vanafprijs van een hybride warmtepomp inclusief installatie is circa € 5.000. Voor een all-electric warmtepomp ligt dit rond de € 8.000. Deze bedragen kunnen oplopen tot zo’n € 15.000. Dat zijn flinke bedragen waar niet iedereen zijn spaargeld aan uit kan of wil geven. Als je besluit een warmtepomp te huren, hoef je geen grote investering te doen, maar betaal je een vast maandelijks bedrag. Door de werking van de warmtepomp gaat je energierekening wel direct flink omlaag, met deze besparing betaal je de huur en hou je ook nog een extra besparing over!

De ISDE-subsidie die je krijgt als je een warmtepomp koopt, hebben we uiteraard ook in de huurprijs verwerkt waardoor de maandelijkse huur lager is.

2) Onderhoud en service inbegrepen bij de huur van de warmtepomp

Een warmtepomp heeft om de 1 á 2 jaar (preventief) onderhoud nodig. Doordat dit onderhoud geregeld is, weet je zeker dat het systeem goed functioneert en een optimaal rendement levert. De kosten van het onderhoud zullen in het begin wat lager zijn, maar naarmate de warmtepomp ouder wordt, is er meer onderhoud nodig en zullen er ook onderdelen vervangen moeten worden. Een onderdeel wat slijt is bijvoorbeeld de compressor, deze moet op een gegeven moment vervangen worden. Een nieuwe compressor inclusief installatie kost al snel € 900,-. Huur je een warmtepomp? Dan is dit allemaal inbegrepen in de maandelijkse huursom.

De kosten voor het onderhoud en de service aan een warmtepomp variëren van € 150 tot € 350 per jaar, afhankelijk van het type. Dit komt dus al snel neer op € 25 per maand.

Als je een warmtepomp huurt, zijn alle kosten tijdens de looptijd inbegrepen in het maandelijkse huurbedrag.

  • 12 jaar service en onderhoud van de warmtepomp
  • Geen voorrij- of materiaalkosten bij defecten en onderhoud
  • 24/7 bereikbaar bij storingen

3) Je blijft super flexibel met het huren van een warmtepomp

Als je een warmtepomp huurt, blijf je altijd super flexibel. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen of besluit om de warmtepomp tijdens de looptijd over te nemen.

Ga je verhuizen?

Dat is geen enkel probleem! Als je gaat verhuizen zijn er 2 mogelijkheden, je bent altijd vrij om te kiezen welke optie het beste bij jou past.

Optie 1: Warmtepomp overnemen. Verkoop de warmtepomp mét je woning mee. Je woning is meer waard én wordt sneller verkocht wanneer er een warmtepomp in zit, de energierekening is immers een stuk lager! Je kunt de warmtepomp op elk moment overnemen voor een marktconforme prijs die afhangt van hoe lang je al huurt. Deze waarde kun je vervolgens bij de vraagprijs van je woning optellen. Je verkoopt de warmtepomp vervolgens als onderdeel van je woning.

Optie 2: De nieuwe bewoners nemen je huurcontract kosteloos over. Als je wilt dat de kopers van je woning het huurcontract overnemen, dan is het goed om dit in de onderhandelingen over de woning mee te nemen. Uiteraard helpen wij je bij de overdracht van het contract naar de nieuwe bewoners. Goed om te weten: de looptijd van de overeenkomst blijft ongewijzigd en aan het overdragen van een contract zijn géén kosten verbonden.

Overnemen van de warmtepomp kan altijd!

Gedurende de hele looptijd heb je de mogelijkheid om de warmtepomp boetevrij over te nemen voor een marktconforme prijs. Je bent dan direct eigenaar van de warmtepomp en betaalt geen huur meer.

zelf een warmtepomp huren?

Wil jij zelf een warmtepomp zonder investering, maar met directe besparing? En wil jij 12 jaar lang niet meer omkijken naar de installatie? Vraag dan direct via onderstaand formulier jouw vrijblijvende offerte aan om een warmtepomp te huren!

Vraag direct jouw huurofferte aan

  • Hidden
  • Hidden